MED NAGRAJENCI GZS TUDI UROŠ LOZAR (TKK) IN ALEŠ DOLENC (M SORA)

Torek, 22. september 2020

Minuli teden je Gospodarska zbornica Slovenije podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, ki jih vsako leto prejmejo najvidnejši gospodarstveniki, ki s svojim delovanjem pomembno sooblikujejo gospodarsko in širše družbeno okolje. Prejemnikov je bilo letos osem, prihajajo pa iz sedmih različnih dejavnosti. Med njimi sta tudi dva iz našega okolja, Uroš Lozar, direktor družbe TKK, ter Aleš Dolenc, ki vodi M Soro.

Najprej se podajamo na Srpenico. Uroš Lozar je funkcijo izvršnega direktorja družbe TKK, mednarodno uveljavljenega specialista visokokakovostnih izdelkov na področju gradbene kemije, prevzel leta 2014. Družba se po številnih kazalcih uvršča v zgornjo polovico med tekmeci na domačem trgu. Dolgoročna razvojna strategija podjetja je usmerjena k visokotehnološkim rešitvam in tako so v TKK postali center odličnosti na področju dodatkov za betone in sanacijskih malt za celoten holding.

Posnetek Uroš Lozar


Aleš Dolenc M Soro, ki se ukvarja s trgovino ter proizvodnjo oken, vrat in samodejnih odpiralnih tehnik, vodi od leta 2004. Z lastno razvojno raziskovalno skupino, visokimi vlaganji v razvoj in internimi sistemi inoviranja so večkratni prejemnik regionalnih in nacionalnih nagrad za inovacije, so izpostavili v GZS. V zadnjih letih velik del razvoja poteka skozi številne nacionalne in evropske projekte.

Posnetek Aleš Dolenc


Simona Skočir

 

Posnetek Uroš Lozar
Posnetek Aleš Dolenc

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.10.2020
15°C / 18°C
nedelja
25.10.2020
10°C / 20°C
ponedeljek
26.10.2020
12°C / 19°C