VRTOVEC OB ZAKLJUČKU EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI O VLAGANJIH V INFRASTRUKTURO IN MOBILNOST

Sreda, 23. september 2020
Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je ob zaključku Evropskega tedna mobilnosti v Ajdovščini predstavil aktivnosti ministrstva na področju trajnostne mobilnosti. Kot je včeraj dejal, načrtujejo, da bodo še naprej namenjali kohezijska sredstva za gradnjo infrastrukture za pešce in kolesarje, postajališča javnega prevoza in sisteme P+R.

"Sedanje programsko obdobje Evropske kohezijske politike počasi zaključujemo in se že intenzivno pripravljamo na naslednjega. S pomočjo kohezijskih sredstev želimo v obdobju 2021-27 nadaljevati proces, ki smo si ga zastavili v tem obdobju," je dejal Vrtovec.

Kot so sporočili z ministrstva, je trajnostna mobilnost pomembna tako za zmanjševanje emisij v prometu kot za manj gneče in nesreč na cestah ter posledično več zdravja, zato je minister za infrastrukturo napovedal, da bodo v prihodnosti ta proces še okrepili.

Na ministrstvu za infrastrukturo pripravljajo zakon o celostnem prometnem načrtovanju, da bi zagotovili dolgoročno in sistematično izvajanje ukrepov trajnostne mobilnosti.


Po spletni stran ministrstva

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
27.10.2020
14°C / 18°C
sreda
28.10.2020
6°C / 19°C
četrtek
29.10.2020
4°C / 18°C