OBČINA IDRIJA VČERAJ NAMENU PREDALA NOVO OTROŠKO IGRIŠČE PRI OŠ IDRIJA

Sreda, 23. september 2020

Včeraj so v Idriji, v Športnem parku Stanka Bloudka pri idrijski osnovni šoli, s priložnostno slovesnostjo predali namenu povsem prenovljeno in varno otroško igrišče, ki bo z novimi igrali in urejenimi površinami spodbujalo otroke k gibanju kot temelju vsestranskega razvoja mladega človeka.


Idrijski župan Tomaž Vencelj je na dogodku uvodoma poudaril, da si je kot oče dveh otrok, ki je bil v prejšnji službi tudi upravitelj tega objekta, za eno prioritetnih nalog v svojem županskem mandatu zadal ureditev tega otroškega igrišča, ki zaradi dotrajanosti in zastarelosti ni bilo več varno za otroke. Zato je Občina Idrija že lani poskrbela za začetek gradbenih del na tem igrišču in jih letos, kljub zapletom, ki jih je s seboj prinesla epidemija koronavirusa, dokončala v prvem tednu septembra. V letošnja dela na tem otroškem igrišču je bilo vloženih dobrih 54.000 evrov, nekaj sredstev pa tudi že v lanskem letu. Tako je Idrija dobila sodobno in varno otroško igrišče pri idrijski osnovni šoli.


Izjava Tomaž Vencelj


Vsaka taka nova pridobitev za gibanje, igro in druženje otrok na prostem je zelo pomembna za vsestranski razvoj otrok, poudarja ravnateljica OŠ Idrija Ivica Vončina.


Izjava Ivica Vončina


Občina je letos po dolgih letih zagotovila zajetna sredstva tudi za sanacijo oziroma investicijsko vzdrževanje športnih objektov. V novo streho na Športnem centru je bilo vloženih le nekaj manj kot 70.000 evrov, izvedena je bila tudi zamenjava celotne razsvetljave v Modri dvorani. Pri slednji je občina uspela del sredstev pridobiti na razpisu Fundacije za šport. Kot je še poudaril župan, je bilo vlaganje v te stavbe nujno, saj gre za centralne objekte, ki so v uporabi celotne občine in so bili hkrati nujno potrebni obnovitvenih posegov, da bi se izognili še večjim stroškom. S sanacijo strehe na Športnem centru so, denimo, preprečili dodatne stroške zaradi zamakanja tal. Nujna bo tudi menjava strehe na Modri dvorani, vendar jo bo občina reševala bolj kompleksno skupaj z energetsko sanacijo objekta.


Župan in predstavniki donatorjev so zatem prerezali trak in novo otroško igrišče simbolično predali namenu. Celotno slovesnost pa sta obogatila zborčka Mavrice, v katerem prepevajo malčki idrijskega vrtca, ter Zlata roža iz OŠ Idrija, saj bodo ravno malčki in mlajši šolarji najpogostejši uporabniki novega otroškega igrišča pri idrijski osnovni šoli.


Metka Rupnik

 

izjava Tomaž Vencelj
izjava Ivica Vončina

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
27.10.2020
14°C / 18°C
sreda
28.10.2020
6°C / 19°C
četrtek
29.10.2020
4°C / 18°C