O PRIHODNOSTI BOHINJSKE PROGE TUDI V NOVOUSTANOVLJENEM KONZORCIJU ZA BOHINJSKO PROGO

Sreda, 23. september 2020

Bohinjska proga, več kot stoletna lepotica, ki pelje skozi mnoge predore in čez mnoge mostove, je na eni strani vsekakor med najatraktivnejšimi progami v Evropi, na drugi strani pa zaradi dotrajanosti nikakor ne zadostuje potrebam sodobnega potnika. Na njen velik potencial v zadnjem času opozarjajo mnogi, z različnih strani prihajajo pobude za oživitev in obuditev te dotrajane železniške povezave. Trenutno je v ustanavljanju Konzorcij za Bohinjsko progo, ki združuje občine ob progi ter razvojne agencije in turistične zavode, v okviru konzorcija pa si med drugim prizadevajo za umestitev proge v nacionalne strateške razvojne dokumente, ustanovitev stalne delovne skupine, predvsem pa za vzpostavitev majnkajoče ključne strateške povezave med Novo Gorico in Gorico.

Za več informacij je Simona Skočir pred mikrofon povabila Mira Kristana, člana delovne skupine Konzorcija za Bohinjsko progo.Posnetek Konzorcij za Bohinjsko progo - Miro Kristan

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.10.2020
15°C / 18°C
nedelja
25.10.2020
10°C / 20°C
ponedeljek
26.10.2020
12°C / 19°C