PROSTOFER ZAŽIVEL TUDI V KOBARIDU

Sreda, 23. september 2020

V Kobaridu so danes predali namenu avtomobil, ki bo od 1. oktobra naprej v sklopu projekta Prostofer na zdravstvene preglede in po drugih opravkih vozil starejše ter ženske, ki so napotene na preventivni pregled dojk v sklopu programa DORA.

Prostofer je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših, ki v osnovi povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki  po drugi strani radi priskočijo na pomoč. V Kobaridu je k projektu skupaj z občino pristopilo tudi Društvo za zdrave dojke, saj bo avtomobil vozil tudi ženske na mamografijo.

Več o samem projektu direktor zavoda Zlata mreža in vodja projekta Prostofer Miha Bogataj.


Izjava Miha Bogataj



Uporabniki v Kobaridu bodo lahko od jutri naprej vsak delovnik med 8. in 18. uro poklicali na številko 080 10 10 in rezervirali svoj prevoz. Avtomobil bo na ceste zapeljal 1. oktobra. 

Z zagonom projekta Prostofer je zadovoljen tudi kobariški župan Marko Matajurc.


Izjava Marko Matajurc 



Občina Kobarid je skupaj z Društvom za zdrave dojke vozilo vzela v najem za obdobje enega leta, v prihodnje pa upajo, da bodo nabavili lastno vozilo, s katerim bodo še naprej opravljali brezplačne prevoze za občane.

Društvo za zdrave dojke, ki se je torej skupaj z občino priključilo projektu, si sicer že vrsto let prizadeva, da bi mamograf prišel v Posočje. Ker jim to zaenkrat še ni uspelo, bodo tudi skozi projekt Prostofer poskusili omogočiti čim večjemu številu žensk, da se udeležijo brezplačnih pregledov v Šempetru.


Izjava Barbara Klinkon  


Simona Skočir

Izjava Miha Bogataj
Izjava Marko Matajurc
Izjava Barbara Klinkon

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.10.2020
15°C / 18°C
nedelja
25.10.2020
10°C / 20°C
ponedeljek
26.10.2020
12°C / 19°C