V OŠ 8 TALCEV LOGATEC ZARADI POPLAVE OB DVE UČILNICI

Sreda, 23. september 2020

Meteorne vode so v torek zalile hodnik, kabinet, učilnico in del telovadnice OŠ 8 talcev Logatec, kjer potekajo dela na prizidku k šoli, je povedala ravnateljica šole Karmen Cunder. Posredovati so morali gasilci, pouk v dveh učilnicah pa še vsaj tri dni ne bo mogoč.

Kot je še pojasnila Cundrova, so uspeli pouk v živo vseeno ohraniti z združevanjem dveh skupin pri predmetu Naravoslovje in tehnika ter rotiranjem enega od dveh razredov, ki sta ostala brez učilnice, po učilnicah ostalih razredov, medtem ko imajo ti športno vzgojo. Pri tem sicer še niso uspeli misliti na preventivne ukrepe glede covida-19 je priznala ravnateljica in dodala, da gre za začasno rešitev. Po njenih navedbah je poplavljena ena učilnica, druga pa je nedostopna zaradi poplave na hodniku.

Do poplave na površini 150 kvadratnih metrov je po navedbah gasilcev prišlo zaradi napake pri gradnji prizidka šoli. Po navedbah Cundrove pa še ni jasno, zakaj točno je prišlo do poplave.

"Pri gradnji prizidka so morali odpreti del strehe, da so lahko betonirali novo ploščo. Ta del strehe so sicer zakrili nazaj, ampak še ni bilo žlebov in napušča." Prav tako del plošče, na katero je bila začasno speljana voda, ni končan, je dejala Cundrova. Deluje, kot da v podjetju Lesnina MG niso predvideli padavin, je dodala.

Podjetju so po njenih besedah dali pogoj, da v treh dneh sanira poplavljene prostore tako, da bodo učilnice spet uporabne. V tem času morajo razvlažiti prostore, zamenjati mavčne plošče, skozi katere je tekla voda, in poskrbeti za varnost električne napeljave, saj je voda tekla tudi izpod luči.

Poleg tega je poplavila tudi kanalizacija ob šoli, ki so jo med gradnjo prizidka odprli, ne pa tudi zaprli, je potrdila Cundrova. Pojasnila je, da je v kanalizacijo nanašalo material, dokler se ni zamašila, in v torek nato udarila na površje.

Po zadnjih informacijah še vedno velja, da naj bi bila gradbena dela na prizidku zaključena do konca oktobra, je dejala ravnateljica. "Zamude naj ne bi bilo, če pa bo, naj bi to pomenilo kakšen teden dni," je povedala. Da zamud pri zaključku projekta prizidka ne bo, verjame tudi župan Logatca Bert Menard.

Župan je izrazil prepričanje, da do poplave "ni prišlo zaradi napake, ampak ker so se izvajalci zanesli na to, da ne bo dežja". Dodal je, da se z izvajalci sestanejo vsak četrtek in da se bodo sestali ter pogovorili tudi ta teden.

V pravočasen zaključek gradnje prizidka pa dvomi predsednik sveta šole Boštjan Martinčič. "Po izkušnjah, ko je bilo za 30 kvadratnih metrov kuhinje dva tedna zamude, dvomimo, da bo prizidek končan do konca oktobra," je povedal. "To puščanje vode je samo vrh ledene gore prostorskih težav," je dejal Martinčič.

Poplava je tako povzročila le še eno v vrsti prostorskih težav, s katerimi se že leta sooča logaška osnovna šola.

Na pojasnila podjetja Lesnina MG in vodje projekta prizidka na OŠ 8 talcev še čakama.


STA
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.10.2020
15°C / 18°C
nedelja
25.10.2020
10°C / 20°C
ponedeljek
26.10.2020
12°C / 19°C