SEVERNOPRIMORSKA GOSPODARSKA ZBORNICA PODELILA REGIJSKA PRIZNANJA ZA INOVACIJE

Sreda, 23. september 2020

Na sedežu Severno Primorske gospodarske zbornice je danes potekala podelitev regijskih priznanj za inovacije. Tokratno prireditev je bila zaradi razmer, povezanih s COVID -19, zbornica primorana pripraviti z omejenim številom udeležencev, kar rekordnih 23 prijavljenih inovacij na tokratni regijski razpis pa dokazuje, da pandemija inovativnosti ne zaustavi.

Na dogodku so podelili sedem zlatih priznanj, od katerih se bodo štiri z zlatom nagrajene inovacije na regijskem potegovale tudi za nacionalno priznanje GZS za inovativnost, to so:

Kolektor Group z inovacijo Pogon oljnega separatorja, podjetje TIK Kobarid z inovacijo Greencath urinski kateter s hidrofilnim nanosom in vodno vrečko, ki je nastala v sodelovanju inovatorskih ekip družb TIK in Hidria, inovacija podjetja BIA Separations Razvoj procesa čiščenja genskega zdravila Zolgensma za zdravljenje dojenčkov s smrtonosno spinalno mišično atrofijo tipa 2 ter podjetje Incom z inovacijo Rose cone.

Zlato priznanje za inovacije na regijski ravni, vendar brez uvrstitve na nacionalni nivo, pa so prejela še tri podjetja, in sicer Gostol-Gopan za inovacijo Naprava za oblikovanje testa za pice P1, Gostol TST za Smart cloud platformo, ki je skupno delo inovatorjev družbe TST in podjetja Arctur ob sodelovanju Inštituta Jožef Stefan, ter inovacija podjetja Arctur TIM – model učinka turizma.

Podeljenih je bilo tudi devet srebrnih regijskih priznanj za inovacije. Prejeli so jih: podjetje GOAP Nova Gorica za inovativno Luxy Pametno stikalo, korporacija Hidria- podružnica Tolmin KC industrijska avtomatizacija za inovacijo Hitri sistem za rokovanje z blistri, družba Mahle Electric drives Slovenija za inovacijo Matevža Tavčarja Kontrola kakovosti električnega uporovega spajanja, skupina Kolektor Group za skupinsko inovacijo Elektropogon za čoln in proces za njegovo proizvodnjo, družba Gen-i za inovacijo Genialna eKolesarrnica, podjetje Arctur za inovativno AAT orodje za izvedbo ocenitvenih procesov in samodejno generiranje poročil, podjetje Business Solutions za inovacijo AllForTeam, družba SENG s svojo inovatorsko skupino in v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani za inovacijo Avtomatski diagonalni vpih zraka v sesalno cev Francis turbine ter Mlekarna Planika za inovativni Soški namaz, ki sta ga oblikovala skupina HACCP team Mlekarne Planika in Ribogojnica Faronika.

Bronasto regijsko priznanje so prejela štiri podjetja za šest inovacij. 

S po dvema bronastima so bili nagrajeni: Mlekarna Planika za napitek Whej in za Mlekotoč, družba SENG za inovaciji Uporaba drenažne vode za hlajenje ter Daljinsko upravljanje in avtomatska regulacija odprtja zaklopk zapornic na jezu Podselo in podjetje ETA Cerkno za inovacijo SUE, ki so jo njihovi inovatorji oblikovali v sodelovanju s podjetjem ENEKOM, ter za inovacijo Sanacija hrupa, ki je nastala v sodelovanju razvojne ekipe ETA Cerkno z idrijskih podjetjem Decibel. Bronasto regijsko priznanje za inovacijo pa je prejelo tudi podjetje MINES IB -podjetje za proizvodnjo opreme in strojnih elementov, za inovacijo Select – Be different. Select different.


Metka Rupnik 

FOTO: Na fotografiji Tik Kobarid

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.10.2020
15°C / 18°C
nedelja
25.10.2020
10°C / 20°C
ponedeljek
26.10.2020
12°C / 19°C