KAKO JE Z URESNIČEVANJEM REGIJSKEGA OMREŽJA KOLESARSKIH POTI

Sreda, 23. september 2020

Mehanizem, dogovor za razvoj regije je pomemben generator razvoja in investicijskega cikla. Dogovori so del izvajanja Evropske kohezijske politike finančne perspektive 2014-2020 v Republiki Sloveniji. V okviru dogovora se v severnoprimorski regiji največji projekt izvaja na prednostni naložbi, ki spodbuja nizkoogljične strategije in trajnostne urbane mobilnosti. Nosilec projekta je Direkcija RS za investicije, Idrijsko-cerkljanska razvojna agencija pa koordinira aktivnosti projekta na ravni regije in komunikacijo z ministrstvom za infrastrukturo in Direkcijo za infrastrukturo. Predvideno sofinanciranje tega projekta iz evropskih sredstev znaša okoli 11 milijonov 665. 000 evrov, v projektu pa sodelujejo občine Idrija, Ajdovščina, Tolmin, Bovec in Brda.

Občine so v postopku priprave dokumentacije in v pripravah na izvedbo trčile ob številne težave, kar je zavleklo izvedbo projekta v določenih občinah in je bilo doslej zgrajenih bistveno manj kilometrov kolesarskih povezav znotraj regije, kot je bilo sprva načrtovano. Več pa v prispevku Metke Rupnik.

 

pogovor z Jožico Lazar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.10.2020
15°C / 18°C
nedelja
25.10.2020
10°C / 20°C
ponedeljek
26.10.2020
12°C / 19°C