AJDOVSKI SVETNIKI NA POPOČITNIŠKI REDNI SEJI

Petek, 25. september 2020

V dvorani Prve slovenske vlade v Ajdovščini je včeraj potekala prva popočitniška in 15. redna seja ajdovskega občinskega sveta, na kateri je bilo kar devet točk dnevnega reda. Največ pozornosti je tako s strani svetnikov kot s strani javnosti vzbudil projekt »Strane na Planini«, s katerim bo občina Ajdovščina uredila komunalno in drugo infrastrukturo potrebno za gradnjo 23 stanovanjskih hiš. Na tokratni seji so svetniki sprejeli sklep o sprejemu stališč do pripomb javnosti k dopolnjenem osnutku občinskega prostorskega načrta za to območje. 

Občina Ajdovščina je v mesecu juniju javno razgrnila dopolnjeni osnutek sprememb in dopolnitev OPPN-ja za območje zaselka Strane na Planini in tako občankam in občanom javno predstavila projekt. Te javne razgrnitve se je udeležilo veliko število občanov, ki so podali 43 pripomb in predlogov. Več o tem o kakšnih pripombah gre in kako bo občina postopala naprej, župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin.


Izjava župan o pripombah


Pripombe so se v večini nanašale na zastarelo električno in cestno infrastrukturo ter na nezadostno zmogljivost obstoječe komunalne infrastrukture v sami vasi Planina. 


Izjava župan o načrtih za Planino


Prvotni projekt iz prejšnjih let, še iz mandata prejšnjega župana, je na območju zaselka Strane na Planini predvideval gradnjo stanovanjskega kompleksa s 109 stanovanji in javnimi objekti, a je bil zaradi nasprotovanja domačinov prekinjen. Tokrat je občina projekt v celoti spremenila in se prilagodila okolju tako, da je na to območje postavila 23 stanovanjskih hiš. Ob tem je potrebno poudariti, da bo občina v projektu uredila le parcelacijo in komunalno ter prometno infrastrukturo, gradnjo samih hiš pa bo prepustila družinam, ki bodo parcele kupili. Več o tem kdaj je predvidena odprodaja parcel, Tadej Beočanin.


Izjava župan o odprodaji zemljišč


Svetniki so na občinski seji postavili tudi vprašanje ali na občini kaj razmišljalo o rešitvi  problema prometnih zamaškov, ki nastajajo v okolici šoli in vrtcev pa tudi iz mestnega središča Ajdovščine ob določenih urah. Tu je župan zagotovil, da se pospešeno rešujejo težave s cestno infrastrukturo in začenjajo investicije, ki so bile pred leti prekinjene. 


Ana Štokelj


Beočanin o pripombah
Beočanin o načrtih
Beočanin o odprodaji zemljišč

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
27.10.2020
14°C / 18°C
sreda
28.10.2020
6°C / 19°C
četrtek
29.10.2020
4°C / 18°C