NAJBOLJ KULTURNA ŠOLA JE OSNOVNA ŠOLA DANILA LOKARJA AJDOVŠČINA

Torek, 29. september 2020

Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina si je prislužila naziv najbolj kulturne šole, ki ga izbira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSDK). Letos je naziv kulturna šola prejelo 85 osnovnih šol, ki so zadostile pogojem, v ožji izbor za višja priznanja pa se jih je uvrstilo 13.

"Naziv Naj kulturna šola je za nas spodbuda in zagon za nadaljnje delo in upam, da nam bo tudi trenutna situacija to omogočala. Maske in maloštevilno občinstvo nas spravljajo v žalost, a trudimo se iskati nove poti, na primer s pomočjo tehnologij. Vsekakor ne bi zmogli tudi brez podpore občine in lokalne skupnosti. Mislim, da smo s pridobitvijo tega naziva stopili v velike čevlje, a se bomo zavzeto pripravljali za naslednje leto, ko bomo gostili zaključno prireditev," so besede ravnateljice Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina Irene Kodela Krašna povzeli pri skladu.

Kot je v obrazložitvi zapisala komisija, je vrednost kulturnega udejstvovanja učencev in mentorjev zmagovalne šole med drugim v tem, da je to prepoznano širše v lokalni skupnosti. Povezujejo se namreč z različnimi organizacijami, društvi in posamezniki iz lokalnega okolja.

Poleg naziva Naj kulturna šola so včeraj podelili še priznanja v kategorijah, vezanih na velikost šole, in za posebne dosežke na devetih kulturnih področjih. Dve priznanji sta prav tako prejeli primorski šoli, priznanje za posebne dosežke na področju kulturne dediščine je prejela OŠ Dušana Muniha Most na Soči, za posebne dosežke na področju zborovske dejavnosti pa je bila nagrajena OŠ Franceta Bevka Tolmin.Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
29.09.2023
11°C / 28°C
sobota
30.09.2023
11°C / 29°C
nedelja
01.10.2023
13°C / 28°C