POT MIRU JE NAJBOLJŠI EVROPSKI INTERREG PROJEKT

Četrtek, 15. oktober 2020

Letos evropski Interreg programi, ki omogočajo različna financiranja za čezmejne in transnacionalne projekte, praznujejo 30 let. Različni partnerji so ob tej priložnosti lahko na posebnem tekmovanju kandidirali s svojimi projektnimi zgodbami. Med vsemi zgodbami je bila včeraj za najboljšo izbrana ideja Poti miru z evropskima projektoma WALKofPEACE in NETWORLD, ki ju Fundacija Poti miru v Posočju vodi skupaj s Posoškim razvojnim centrom in drugimi partnerji iz Slovenije in Italije.

Med skupno 150 zgodbami na različnih programih je bila ideja Poti miru najprej izbrana med 30 najboljših, nato so morali pripraviti kratek predstavitveni film, ki jih je popeljal med 6 najboljših. V tem delu tekmovanja so morali pripraviti še zanimivo predstavitev idej, ki bi jo morali prikazati včeraj v živo v Bruslju, zaradi aktualnih razmer pa se je dogodek odvil preko spleta. Po vseh predstavitvah in kratkem glasovanju je z največjim številom prejetih glasov slavila ideja Poti miru. 

Kaj zmaga zanje pomeni, pojasnjuje Maša Klavora, direktorica Ustanove Fundacija poti miru v Posočju.

Izjava Maša Klavora 1

Priznanje je tudi lepa referenca za kandidiranje na novih evropskih projektih, še dodaja Maša Klavora, in hkrati izrazi željo, da bi se drugo leto lahko tudi v živo predstavili v Bruslju strokovni in politični javnosti.

Izjava Maša Klavora 2


Simona Skočir

Fotografija: Fundacija Poti miru v Posočju

Izjava Maša Klavora 1
Izjava Maša Klavora 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.10.2020
15°C / 18°C
nedelja
25.10.2020
10°C / 20°C
ponedeljek
26.10.2020
12°C / 19°C