AJDOVŠČINA KOLESARJEM PRIJAZNO MESTO

Četrtek, 22. oktober 2020

Občina Ajdovščina postaja iz leta v leto bolj prijazna za kolesarje. Urejeno kolesarsko infrastrukturo ima že del ožjega središča Ajdovščine, kaj kmalu pa se bodo pričela dela tudi na kolesarski poti, ki bo vodila v Lokavec. 

Ajdovska občina je že pred časom javnosti predstavila idejno zasnovo 14,5 kilometra dolgega kolesarskega omrežja na širšem območju mesta, ki bo namenjeno tako turistom kot tudi domačinom iz okoliških naselji. 

Kmalu po predstavitvi projekta so stekla prva dela, urejena je bila kolesarska infrastruktura v središču Ajdovščine. Z letošnjim letom pa je občina začela projekt, ki bo uredil kolesarsko pot v Lokavec in s tem zagotovil boljše pogoje prometne varnosti, saj trenutno kolesarski promet poteka po preozkem in poškodovanem vozišču. O tem, v kateri fazi je projekt in kje točno bo kolesarska steza sploh potekala, pove Alenka Čadež Kobol, vodja oddelka za gospodarske javne službe in investicije na občini Ajdovščina.


Izjava Alenka Čadež Kobol 1


Za kolesarsko infrastrukturo ob cesti Ajdovščina – Lokavec je previdena enostranska kolesarska steza v širini 3 metre, ki bo omogočala dvosmerni promet za kolesarje. 

Hkrati z urejanjem kolesarske poti bo potekala tudi obnova cestišča, ureditev priključkov na javne poti, postavitev cestne razsvetljave in odvodnjavanje. Več o tem, kakšna bo vrednost investicije, Alenka Čadež Kobol.


Izjava Alenka Čadež Kobol 2

Začetek gradnje je v okviru terminskega plana predviden za začetek leta 2021, zaključek investicije pa v začetku leta 2023. Na občini ob tem dodajajo, da imajo v letu 2021 v načrtu ureditev večih kolesarskih poti. 


Izjava Alenka Čadež Kobol 3


Kolesarske poti po mestu Ajdovščina so del celovitega regijskega načrta, na kolesarsko stezo ob Goriški cesti pa se bodo priključevale tudi kolesarske povezave proti Novi Gorici, Vipavi, Lokavcu in Colu.Pogled proti Lokavcu

Naslovna fotografija: urejena kolesarska pot v ožjem središču mesta AjdovščinaAna Štokelj


Izjava Alenka Čadež Kobol 1
Izjava Alenka Čadež Kobol 2
Izjava Alenka Čadež Kobol 3

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
24.11.2020
-2°C / 14°C
sreda
25.11.2020
-2°C / 14°C
četrtek
26.11.2020
1°C / 13°C