CIK CAK PO IDRIJI ZA MLADE IN MLADE PO SRCU

Petek, 23. oktober 2020

V okviru projekta i-DEnDI, katerega vodilni partner je Občina Idrija, je v sodelovanju s partnerjema, Mladinskim centrom Idrija in Zavodom za turizem Idrija, izšla zgibanka, nov turistični produkt za mlade – zemljevid CIKCAK/IDRIJA. Zgibanka izpostavlja manj znano idrijsko dediščino ter družabne kotičke in obiskovalec lahko poišče neposreden stik z »lokalci«. 

Zgibanka je namenjena vsem mladim, ki bodo v prihodnje obiskali Idrijo in jo želeli raziskati na zanimiv način s pridihom lokalnih nasvetov, pa tudi obiskovalcem vseh generacij, ki si želijo drugačnih raziskovanj mesta in spoznavanja idrijskih ljudi ter vsakdanjega življenjskega utripa. Zemljevid razkriva tudi ne tako znano idrijsko dediščino, ki je zanimiva tako za mlade iz Idrije kot zunanje obiskovalce. Osnova za opise zanimivosti so bila besedila, ki so jih o Idriji napisali prostovoljci iz tujine, ki v okviru mednarodnih izmenjav delujejo pri Mladinskem centru Idrija. Pogled nekoga »od zunaj« na Idrijo, torej. 

Zgibanka ima tudi svojo lestvico raziskovanja, ki omogoča uporabniku, da se poda na pot turista, fotolokalca, lokalca, športnega lokalca in superlokalca. Zgibanka je izšla v slovenski in angleški jezikovni različici. 

Prvi so zemljevid Cikcak Idrija v vlogi turističnih vodnikov preizkusili idrijski osnovnošolci na kulturnem dnevu, ki je potekal zadnji pravi šolski dan pred ponedeljkovim pričetkom šolanja na daljavo.

Aktivnosti sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.


Metka Rupnik

Vir: MC Idrija in ZT Idrija

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
24.11.2020
-2°C / 14°C
sreda
25.11.2020
-2°C / 14°C
četrtek
26.11.2020
1°C / 13°C