ŽUPAN IDRIJE TOMAŽ VENCELJ NAGOVARJA OBČANE

Sobota, 24. oktober 2020

Spoštovani soobčanke in soobčani,

znašli smo se v drugem, silovitejšem valu epidemije. Število aktivno okuženih s koronavirusom je vsak dan večje tako v državi kot tudi v naši občini. Zato vas znova pozivam k spoštovanju ukrepov in samozaščitnemu ravnanju, torej k rednemu in temeljitemu umivanju ali razkuževanju rok, ohranjanju previdnostne razdalje do ljudi, s katerimi ne živimo v skupnem gospodinjstvu, in k nošenju mask, čeprav je to včasih neprijetno.

Pred nami so jesenske šolske počitnice, dan reformacije in dan spomina na mrtve. Hkrati se v državi že drugič letos ustavlja javno življenje, da bi zajezili širjenje virusa in zaščitili predvsem ljudi iz ranljivih skupin. Ne bo tradicionalnih komemoracij, naj ne bo niti druženja na javnih mestih ali zasebnih prostorih.

Vsak posameznik in vsi skupaj lahko pripomoremo k temu, da nam bo čim prej uspelo obrniti epidemiološko krivuljo navzdol. Tudi to zdravstveno krizo bomo premagali in se postopno vrnili v staro normalnost brez omejitvenih ukrepov. Ali bo to prej ali slej, je odvisno od nas in našega ravnanja.

Še naprej pazite na svoje zdravje in na zdravje drugih.

Župan Tomaž Vencelj 
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
24.11.2020
-2°C / 14°C
sreda
25.11.2020
-2°C / 14°C
četrtek
26.11.2020
1°C / 13°C