INFORMACIJE REGIJSKEGA ŠTABA ZA CIVILNO ZAŠČITO

Nedelja, 25. oktober 2020


Sinoči se nam je s splošnimi informacijami oglasil Štab Civilne zaščite za Severno Primorsko.
Na severnem Primorskem je bilo  v petek 51 ugotovljenih  novih okužb. Po podatkih NIJZ-ja je tako skupno število aktivno okuženih  416 .
 
Število aktivno okuženih po občinah pa je: Ajdovščina 100, Bovec 24, Brda 9,    Cerkno 16, Idrija 57, Kanal ob Soči 8, Kobarid 6, Miren - Kostanjevica 14, Nova Gorica 85,  Renče-Vogrsko 14, Šempeter-Vrtojba 22, Tolmin 41 in  Vipava 20.  

Med pozitivnimi je tudi tolminski župan Uroš Brežan, ki je že od  ponedeljka v izolaciji. Župan se sicer počuti dobro in  delo  opravljal od doma.

Tako v občinskih štabih kot tudi na občinah so doslej največ pozornosti namenili reševanju vprašanj in težav ob vnovičnem zapiranju nekaterih dejavnosti, predvsem varstva najmlajših in iskanju ter pripravi primernih prostorov ob morebitnem večanju števila okuženih v domovih starejših in drugih ustanovah.

Iz idrijske občine prihaja novica, da je tamkajšnji zdravstveni dom, skupaj in ob pomoči  koncerna  Kolektor,  pristopil k dobavi sistema  CORDEA  za  odkrivanje povišane telesne temperature. Gre za popolno avtomatsko, hitro in  natančno rešitev za odkrivanje oseb s povišano telesno temperaturo.

Po zagotovilih iz občin bo nujno varstvo za predšolske otroke, katerih starši delajo in nimajo drugih možnosti varstva, povsod primerno urejeno. Podrobnejše informacije so na voljo na spletnih straneh občin in vrtcev oziroma šol.

V novogoriški mestni občini usklajujejo načrt za rezervno lokacijo za morebitno  premestitev večjega števila okuženih v domovih za starejše Nova Gorica in Gradišče. Predvidena je telovadnica  v Dornberku. Prav tako iščejo primerno rešitev za vzpostavitev rdeče cone za varstveno delovni center in društvo Ozare.  S podobno tematiko in iskanjem skupne rešitve se ukvarjajo tudi v občinah Ajdovščina in Vipava.  Za vzpostavitev rdeče cone za domova  starejših Ajdovščina in Vipava  je predvidena lokacija v pritličju Hiše mladih v Ajdovščini.

Podoben ukrep  pripravljajo tudi v tolminski občini in to za vse tri domove starejših: v Tolminu, Podbrdu in na Petrovem Brdu, so sinoči sporočili z regijskega štaba Civilne zaščite.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
24.11.2020
-2°C / 14°C
sreda
25.11.2020
-2°C / 14°C
četrtek
26.11.2020
1°C / 13°C