DR. IZTOK SELJAK: HIDRIA POSLOVANJE PRILAGAJA POSLEDICAM PANDEMIJE

Torek, 17. november 2020

Avtomobilska industrija se je znašla med gospodarskimi panogami, ki jih je že spomladanski prvi val pandemije najbolj prizadel. Na globalni ravni je zabeležila okoli 20-odstotni padec prihodkov. Občuten padec prodaje vozil se je posledično odrazil po celotni proizvodni verigi avtomobilske industrije.

Tudi korporacija Hidria se, tako kot vsa podjetja v avtomobilski industriji, sooča s posledicami, ki jih je v poslovanje prinesla pandemija koronavirusa. Že v spomladanskem času prvega vala epidemije so racionalizirali poslovanje, prilagodili število zaposlenih, odložili izvedbo načrtovanih investicij, kljub sedaj še relativno ustrezni višini naročil pa glede na ustavitve javnega življenja na ključnih evropskih trgih že konec novembra pričakujejo najverjetneje upad naročil.

Kako se spopadajo s posledicami epidemije v tem trenutku in kaj še načrtujejo, v pogovoru z Metko Rupnik pojasnjuje dr. Iztok Seljak, direktor družbe Hidria Holding in član poslovodnega odbora Hidrie.

 

Foto: arhiv Hidrie

pogovor z Iztokom Seljakom

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
12.05.2021
10°C / 25°C
četrtek
13.05.2021
13°C / 18°C
petek
14.05.2021
13°C / 18°C