TUDI PONEDELJKOVA SLIKA JE RELATIVNO UGODNEJŠA OD MINULEGA TEDNA

Torek, 17. november 2020

 Na severnem Primorskem je  bilo  včeraj potrjenih  49 novih primerov, od tega 15 v mestni občini Nova Gorica, 12 pa v občini Idrija.  Ostali primeri:  Ajdovščina 7, Tolmin 5, Vipava 4, Cerkno 3, Kanal, Kobarid in Šempeter - Vrtojba po 1. Brez novih okužb so bili, po včerajšnjih podatkih, v občinah: Bovec, Brda, Miren-Kostanjevica in Renče - Vogrsko.

Še kako spodbuden pa je podatek da ni bilo nobene nove okužbe v občini Bovec, ki je bila na udaru  v prejšnjih dneh.  Zato pa se veča število okužb v Domu upokojencev Gradišče nad Prvačino (mestna občina Nova Gorica). Danes so tam potrdili še 6 novih primerov. Pri premeščanju oskrbovancev v cone znotraj doma so osebju  pomoč nudili  gasilci.

Dodajmo, da je bilo, po zadnjih podatkih,  potrjenih 6 novih okužb tudi v Domu upokojencev  Nova Gorica,  en od zaposlenih pa je pozitiven  v Varstveno delovnem centru Nova Gorica.   
V Baški grapi, natančneje v Domu upokojencev Podbrdo, so okužbo odkrili še pri dveh stanovalkah (skupno število okužb v domu je 3), a nobena nima večjih težav.  Spodbudna je novica iz štaba CZ občine Tolmin, da se stanje v enoti na Petrovem Brdu umirja.

Gasilci iz PGD Ravne pri Cerknem pa so, v sodelovanju s člani  štaba civilne zaščite občine Cerkno, dostavili  ter priključili  električni agregat v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti   Medvedje Brdo, kjer je urejena rdeča cona za nekatere okužene oskrbovance Doma starejših Bor iz Črnega vrha nad Idrijo.   Zato so se, za vso pomoč in sodelovanje,  kolegom, predvsem Stanku in Urošu Močniku, zahvalili v štabu CZ občine Idrija.  

V vrtcu Peter Klepec v Cerknem je dnevno že več kot 40 otrok, so sporočili iz občinskega štaba CZ, ter dodali da se število veča, saj ima čedalje več staršev težave pri zagotavljanju varstva. 


Na sliki: Dom Medved je te dni mala bolnišnica


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
24.11.2020
-2°C / 14°C
sreda
25.11.2020
-2°C / 14°C
četrtek
26.11.2020
1°C / 13°C