CESTA SKOZI MROVLJEVO GRAPO BO ŽE PRIHODNJI TEDEN DOBILA ASFALTNO PREVLEKO

Petek, 20. november 2020

 V Novakih se te dni izvaja že druga večja cestna investicija. Družba Dolenc namreč zaključuje rekonstrukcijo 1110 metrov dolg odsek ceste Juškovec – Mrovljev grič. Gradbeniki izvajajo zadnja gradbena dela in postavljajo odbojne ograje, prihodnji teden pa naj bi še položili asfalt. Gradbena dela so sicer pred časom zastala, Občina Cerkno pa je skozi nedavni rebalans zagotovila sredstva za pokritje celotne investicije. Skupna vrednost projekta je okrog 300.000 evrov.
Prebivalcem pomembnega dela Gorenjih Novakov bo cesta skozi Mrovljevo grapo bistveno skrajšala pot do Cerknega, predvsem pa  proti Ljubljani. Pri kmetiji Juškovec  se namreč priključi na cesto, ki vodi skozi Podpleče in Kopačnico na Hotavlje. Mnogi upi so namreč uprti v del te ceste, ki še nima asfalta . Občini Gorenja vas – Poljane in Cerkno namreč nagovarjata Direkcijo za infrastrukturo, da bi sodelovalo pri asfaltaciji.  Ta slikovita, nekoliko pozabljena, povezava bo namreč med drugim služila tudi za obvoz, ko bodo stekla rekonstrukcijska dela magistralne ceste med Sovodnjem in Trebijo.

Foto: Janez PeterneljIvan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
12.05.2021
10°C / 25°C
četrtek
13.05.2021
13°C / 18°C
petek
14.05.2021
13°C / 18°C