IDRIJA TUDI V NEMŠKI PRILOGI NATIONAL GEOGRAPHIC

Nedelja, 22. november 2020

V novembrski izdaji revije Das Erbe Unserer Welt, ki že deset let izhaja dvakrat letno kot priloga nemškega National Geographica, se predstavlja vseh 18 slovenskih zgodovinskih mest, med njimi sta tudi Idrija  in Škofja Loka.

Das Erbe Unserer Welt je specializirana revija v nemškem jeziku, ki jo prejema več kot 70.000 naročnikov National Geographica in predstavlja predvsem svetovno dediščino, naravo, kulturo, gastronomijo in wellness. Slovenska zgodovinska mesta, vključena v Združenje zgodovinskih mest Slovenije, se predstavljajo v štirih sklopih: Obzidana mesta, ki vključujejo Piran, Škofjo Loko, Kranj, Celje in Ptuj; Po poti rokodelskih tradicij, kjer so predstavljene tradicije Tržiča, Idrije, Jesenic, Radovljice in Kamnika; Skrivnostna moč tišine z Novim mestom, Kostanjevico na Krki, Slovenskimi Konjicami in Šentjurjem ter V vinu je resnica, z bogato ponudbo Kopra, Žužemberka, Metlike in Brežic.

Foto: izsek iz revije

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
24.01.2021
5°C / 10°C
ponedeljek
25.01.2021
0°C / 6°C
torek
26.01.2021
-3°C / 9°C