V DOMU STAREJŠIH ČRNI VRH DOBILI ZAČASNE KADROVSKE OKREPITVE

Torek, 24. november 2020

V domu starejših v Črnem Vrhu so bili minuli dnevi za osebje zelo naporni, predvsem zaradi velikega števila okužb pri stanovalcih ter zaradi kadrovske stiske. Poleg skrbi za starejše kar na dveh lokacijah – v domu v Črnem Vrhu in v dislocirani rdeči coni v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti na Medvedjem Brdu – so namreč zabeležili tudi kar nekaj okužb med zaposlenimi. Izčrpani zaposleni so sedaj dobili pomoč iz Zdravstvenega doma Idrija, njihove vrste so okrepili študentje medicinskih strok, na delo pa se že vračajo tudi zaposleni, ki so bili pozitivni v prvih dneh okužb.


Kljub temu pa, kot pojasnjuje direktorica črnovrškega doma starejših Alenka Gantar, še niso lažje zadihali, saj imajo še vedno kar veliko število bolnih stanovalcev. Nekaj se jih je od okužbe že pozdravilo, vsak dan pa se pojavi še kakšna nova okužba, zato, kot meni Gantarjeva, še niso iz najhujšega. Doslej je bilo v domu ugotovljenih skupno 76 okuženih stanovalcev, nekateri med njimi so bolezen že preboleli, in 31 zaposlenih, od katerih so se nekateri že vrnili na delo. Kot je včeraj povedala direktorica doma, pa so dobili kadrovske okrepitve.


Izjava Alenka Gantar


Postopoma se v dom v Črni Vrh vračajo tudi stanovalci, ki so bili zaradi okužbe s koronavirusom začasno premeščeni v Center šolskih in obšolskih dejavnosti Medvedje Brdo in so tam ob pomoči osebja doma starejših bolezen premagali.


Metka Rupnik

Foto: Dom starejših Črni Vrh

 

izjava Alenka Gantar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
24.01.2021
5°C / 10°C
ponedeljek
25.01.2021
0°C / 6°C
torek
26.01.2021
-3°C / 9°C