OD DANES DO 15. DECEMBRA RAKE ZAPRTE ZARADI SEČNJE

Torek, 24. november 2020

Družba Slovenski državni gozdovi je danes pričela z izvajanjem sečnje nevarnega drevja ob poti po Rakah, zato bo ta priljubljena sprehajalna in rekreacijska pot Idrijčanov ob delavniki od danes in do 15. decembra med 7. in 16. uro popolnoma zaprta.

Sečnja bo potekala na odseku Rak od hiše Vodnikova ulica 26 do jezu pri Kobili. Ekipa družbe Slovenski državni gozdovi bo drevje odstranjevala pod popolno zaporo prometa, in sicer v tem obdobju v štirih časovnih terminih, vezanih na delovne dni v tednu. Občina Idrija in izvajalec del pozivata vse uporabnike te pešpoti, da se v omenjenem obdobju zaradi lastne varnosti držijo prepovedi uporabe Rak.

Obvestilne table o popolni zapori poti zaradi sečnje so že postavljene na začetku odseka, kjer bodo dela potekala, in na drugih dostopih na Rake, tudi pri visečem mostu. Uporabniki te pešpoti bodo v tem času ubirali druge poti v naravi Idrije, po 15. decembru oziroma zaključenih delih pa bodo Rake, ta edina ravninska sprehajalna pot v Idriji, znova odprte, še varnejše za sprehajalce in rekreativce.


Metka Rupnik

Foto: Manca Rupnik 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
24.01.2021
5°C / 10°C
ponedeljek
25.01.2021
0°C / 6°C
torek
26.01.2021
-3°C / 9°C