SANACIJA UDORA NA KRIŽIŠČU V IDRIJI NAJ BI BILA ZAKLJUČENA DO DECEMBRA

Torek, 24. november 2020

Tik ob osrednjem idrijskem križišču, kjer se stikata državna cesta Ljubljana - Tolmin, popularneje imenovana Keltika, in lokalna cesta na Lapajnetovi ulici, ki vodi v center mesta Idrija, te dni tečejo dela pri sanaciji udora cestišča. Sanacijo poškodbe na prometnici, ki se je zgodila že pred časom, izvaja ekipa podjetja Raspet s Cerkljanske.

Kot je izvajalec ugotovil v okviru sanacije, so bile vzrok udora prometnice ruševine stare stavbe, čez katere je bila speljana cesta. 

Ker se je udor zgodil na delu križišča, ki zavije proti mestnemu središču in je že na občinski cesti, bo stroške sanacije v višini 22.000 evrov poravnala Občina Idrija iz proračunskih sredstev za javne poti.

Ustrezno zavarovano in označeno delovišče sega tudi na desni pas ceste, kjer se avtomobili v križišču razvrščajo desno za zavijanje v smeri Godoviča, zato je v križišču začasno spremenjen prometni režim tako, da se na okoli 35 metrskem odseku tudi vozila, ki zavijajo proti Godoviču

v času izvajanja sanacijskih del razvrščajo na sredinski pas za smer proti spodnji Idriji in potem na koncu gradbišča zavijejo desno. Čeprav ima izvajalec del dovoljenje za delno zaporo ceste še do 15. decembra, pa si prizadevajo, da bi dela dokončali že do konca tega tedna.


Več v prispevku Metke Rupnik.

 

pogovor z Nejcem Ogričem

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
24.01.2021
5°C / 10°C
ponedeljek
25.01.2021
0°C / 6°C
torek
26.01.2021
-3°C / 9°C