BRUŠERJI UREDILI KROŽNO POT NA OBMOČJU RAUFNKA

Sreda, 25. november 2020

Vedno aktivni prebivalci idrijskega »becirka« Brusovše, ki se združujejo v skupini Zavedno Brušer, so doslej  izpeljali že vrsto akcij pri urejanju širšega območja okoli idrijskega Raufnka«. Te dni so dokončali tudi urejanje krožne poti Topilnica – Raufnk - Brušerski škaf – Idrija, ki bo odslej lažje prehodna in varnejša za najmlajše in tudi starejše pohodnike. Ko so sporočili, so jih po opravljenih delih z obiskom presenetiše škrati s prenovljenimi oblačili.

Na Zavodu za turizem so Brušerjem pri urejanju pohodne poti pomagali pri birokratskih zadevah, še ta teden pa bodo celotno pešpot na svojih spletnih straneh uvrstili med nasvete za pohodnike.

Brušerji so sicer že letos oktobra v okviru cikla Odsevi srebrnega časa načrtovali tudi slovesen dogodek ob postavitvi informativne table pri »Raufnku«, a jim je s prepovedjo druženj in prireditev z večjim številom ljudi zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa načrte prekrižala epidemija, zato bodo za to prijetno opravilo našli čas ob prvi primerni priložnosti po sprostitvi korona ukrepov. 

 

Metka Rupnik

Foto: Zavedno Brušer

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
24.01.2021
5°C / 10°C
ponedeljek
25.01.2021
0°C / 6°C
torek
26.01.2021
-3°C / 9°C