KJE BODO NA IDRIJSKEM V 2021 IN 2022 VEČJI POSEGI NA CESTNI INFRASTRUKTURI

Sreda, 25. november 2020

Občine si z izvajalskimi podjetji v teh še zadnjih vremensko primernih dneh prizadevajo izpeljati vse ali vsaj kar največ v letošnjem letu še načrtovanih posegov na občinskih cestah in javnih poteh.

Tudi v idrijski občini so sedaj, poleg drugih posegov na krajših odsekih javnih poti, v zaključni fazi štirje večji vzdrževalni oziroma sanacijski posegi na občinskih cestah, in sicer sanacija udora na Lapajnetovi v Idriji pri osrednjem križišču, na cestah v Koritih, Srednja Kanomlja – Idrijske Krnice ter na cesti v Jeličnem vrhu.

Če bosta občinska proračuna sprejeta kot je predlagana, bosta v letu 2021 izvedena dva večja posega, in sicer skupaj z direkcijo bo občina nadaljevala obnovo ceste Likarica- Rebro-Godovič in izvedla obnovo cestišča po Triglavski ulici. V letu 2022 pa naj bi stekle sanacije še treh najnujnejših odsekov treh drugih prometnic, in sicer ceste iz Ledin proti Mrzlemu Vrhu, odsek ceste Vrh Zale proti Rebru v Jeličnem Vrhu in odsek ceste Idrija - Vojsko.

Več pa v prispevku Metke Rupnik.


Foto: Obovljen odsek v Koritih pri Ledinah (fotografirala Bojana Oblak) 

pogvor z Bojano Oblak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
24.01.2021
5°C / 10°C
ponedeljek
25.01.2021
0°C / 6°C
torek
26.01.2021
-3°C / 9°C