ŠPORTNO IGRIŠČE NA POLICAH Z NOVO UMETNO TRAVO

Četrtek, 26. november 2020
Igrišče z umetno travo v športnem centru Police v Ajdovščini po 14 letih od odprtja obnavljajo. Obrabljeno in staro podlago so odstranili, teren obnovili in sanirali ter položili novo umetno travo. V Zavodu za šport pravijo, da bo naložba dvignila kakovost športne infrastrukture in omogočila kakovostno vadbo raznolikim športnim navdušencem.

Pred epidemijo je bilo igrišče z umetno travo v ajdovskem športnem centru v vseh letnih časih polno zasedeno, prav zato je stara umetna zelenica postala dotrajana. Projekt prenove umetne trave je tako tik pred zaključkom, dodati je potrebno zgolj še vsip polnila in igrišče bo lahko začelo spet služiti svojemu namenu. Po besedah Zavoda za šport Ajdovščina je nova umetna trava odlična in velika pridobitev za vse, ki igrišče uporabljajo, od nogometnih društev, in šol pa do zavoda, ki velikokrat prav na njem izvaja priprave športnikov. Predstavlja pa igrišče tudi še dodano vrednost občinski športni in turistični infrastrukturi, saj se aktivnosti na igrišču lahko izvajajo v vsakem vremenu.
Projekt je Občina Ajdovščina prijavila na razpisi Nogometne zveze Slovenije, ki je investiciji namenila 40.000 evrov, 200.000 evrov sredstev pa bo zagotovljenih iz občinskega proračuna. Investicijska dela izvaja podjetje Green studio iz Ljubljane, ki bo v začetku decembra vstavil še polnilo – gumi granulat.

Uroš Pintar je nad novo pridobitvijo zelo zadovoljen, saj je mnenja, da je nova umetna trava, ki je pridobljena z vsemi certifikati za igranje in izvajanje trenažnih procesov na najvišjem nivoju pripomogla k višji kakovosti raznolikih športnih panog.


Fotografije: Zavod za šport Ajdovščina


Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
24.01.2021
5°C / 10°C
ponedeljek
25.01.2021
0°C / 6°C
torek
26.01.2021
-3°C / 9°C