NADALJUJE SE PRENOVA TOLMINSKEGA ŠPORTNEGA PARKA BRAJDA

Četrtek, 26. november 2020

Novembra je v sklopu prenove Športnega parka Brajda v Tolminu potekala izvedba dveh vrtin za vodo, ki bo v prihodnje zadostila potrebam celotnega športnega parka.

Podjetje Geologija iz Idrije je že spomladi opravilo geomehanske raziskave tal, iz katerih je bilo razvidno, da se zadostna količina vode nahaja na globini dobrih 30 metrov. Pred kratkim so izvedli dve vrtini in s tem zagotovili lasten vodni vir. Kot pojasni Matej Kavčič z Občine Tolmin, bodo na ta način racionalizirali stroške porabe vode, v prihodnje pa se bo voda uporabljala za nov namakalni sistem zelenice in travnatega igrišča, ki bo izveden že ob koncu tega leta. Na omenjen lastni vodni vir bo priključena tudi toplotna črpalka novega večnamenskega objekta s tribunami, katerega gradnja se bo začela prihodnje leto. 

V kakšni fazi je sicer trenutno projekt gradnje tega objekta, pojasnjuje župan Uroš Brežan.

Izjava Uroš Brežan


Gre za največjo investicijo s področja družbenih dejavnosti v trenutnem mandatu, vredno dobra dva milijona evrov. V novem vkopanem objektu s tribunami bodo svoj prostor dobila najpomembnejša športna društva ter Zavod za kulturo, šport in mladino občine Tolmin. Z izgradnjo tega objekta bo zaokrožena ureditev stadiona, ki bo po Brežanovih besedah tako postal ponos Tolmina in predvsem v veliko veselje vsem tolminskim športnikom.


Simona Skočir 

Fotografija: Občina Tolmin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
24.01.2021
5°C / 10°C
ponedeljek
25.01.2021
0°C / 6°C
torek
26.01.2021
-3°C / 9°C