NAGRAJENI KMETIJI PR' KENDU IN KRNČAN IZ IDRIJSKIH KRNIC

Četrtek, 26. november 2020

Ljubljanske mlekarne so z nagrado »s posluhom za jutri« počastile kmete, ki so najbolj pripomogli k promoviranju slovenske mlekarske verige. Med nagrajenimi sta tudi kmetiji iz idrijske občine, in sicer kmetija Pr’Kendu in kmetija Krnčan, obe iz Idrijskih Krnic.

V Ljubljanskih mlekarnah sodelujejo s kar 2200 kmeti po vsej Sloveniji, sodelovanje z dobavitelji pa so v letošnjem letu še poglobili prav zaradi izzivov, ki jih je mlekarski panogi prinesla epidemija.

Enkrat letno Ljubljanske mlekarne pripravijo tudi tradicionalno srečanje z dobavitelji, ki pa je letos zaradi epidemije potekalo v prilagojeni različici, v obliki virtualnega sprehoda po poti mleka od kmetije do izdelka. Drugo leto zapored pa so Ljubljanske mlekarne letos podelile tudi nagrado, poimenovano, s posluhom za jutri, s katero izpostavljajo projekte z družbeno odgovorno noto. Letos, ko je samooskrba postala ena velikih tem v javnosti, so priznanje namenili tistim dobaviteljem, s katerimi so še posebej tvorno sodelovali pri komunikacijskih aktivnostih v podporo potrošnji slovenskega mleka in mlečnih izdelkov. 


Priznanje s posluhom za jutri za proaktivnost pri promociji izdelkov iz mleka slovenskih kmetij je prejelo pet slovenskih kmetij, med njimi tudi kmetiji iz Idrijskih Krnic Pr’Kendu, ki jo vodi Katica Prezelj z družino, in kmetija Krnčan, ki jo vodi Janez Lapanje z družino.


Obe krniški kmetiji sta poleg kmetije Spodnji Strmčnik nad Lučami sodelovali tudi v komunikacijski akciji Okus po domu se začne pri nekom doma, ki jo lahko spremljamo v TV oglasih in na digitalnih platformah. V kampanji predstavljajo zgodbe iz zakulisja nastanka Alpskega mleka in s tem zgodbe slovenskih kmetij, kjer že generacije pridelujejo kakovostno slovensko mleko in kjer ima vsaka krava svoje ime.

Nagrado s posluhom za jutri so poleg omenjenih prejele tudi kmetije Simone in Jerneja Straška iz Straže pri Novem mestu, Romane in Antona Korena iz Brestanice in Janeza Rosca z družino iz Spodnjega Strmčnika nad Lučami.


Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
24.01.2021
5°C / 10°C
ponedeljek
25.01.2021
0°C / 6°C
torek
26.01.2021
-3°C / 9°C