NA IDRIJSKEM, CERKLJANSKEM IN LOGAŠKEM VEČ PROJEKTOV LAS S CILJEM TUDI V 2021

Torek, 12. januar 2021

Območja občin Logatec, Cerkno in Idrija v okviru partnerstva lokalne akcijske skupine LAS s CILjem izvajajo več skupnih razvojnih projektnih aktivnosti na svojih območjih. Ključna naloga LAS je namreč povezovanje lokalnih deležnikov in spodbujanje lokalnega razvoja s pristopom »od spodaj navzgor«, ki lokalnemu prebivalstvu omogoča, da odloča o lokalnem razvoju. Prijavitelji in projektni partnerji z območja LAS s CILjem, lahko sredstva za svoje projekte črpajo iz dveh različnih EU skladov: Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja ter Evropskega sklada za regionalni razvoj. LAS rešuje razvojne potrebe in izzive na štirih tematskih področjih ukrepanja: ustvarjanje delovnih mest, razvoj osnovnih storitev, varstvo okolja in ohranjanje narave ter večja vključenost mladih, žensk in drugih ranljivih skupin.

Tudi v letu 2021 bo potekala vrsta razvojnih projektov tega območja, ki jih bomo predstavili v današnji oddaji, v pogovoru z Jožico Lazar, direktorico Idrijsko-cerkljanske razvojne agencije, ki je vodilni partner LAS s CILjem. Pogovarjala se je Metka Rupnik.


Foto: Replika parne lokomotive iz 1917, ki je pomagala graditi predor pod Naklim. Na lokaciji ob občinski stavbi v Logatcu je bila postavljena lani v okviru LAS projekta Dediščina vojnega obdobja 20. stoletja (arhiv LAS s CILjem)

pogovor z Jožico Lazar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
20.08.2022
20°C / 29°C
nedelja
21.08.2022
17°C / 33°C
ponedeljek
22.08.2022
16°C / 32°C