V ŠEMPETRSKI BOLNIŠNICI ODKRILI NOVE BOLNIKE S COVIDOM-19 NA INTERNISTIČNEM ODDELKU

Sreda, 13. januar 2021

Po testiranjih v nedeljo, ponedeljek in danes so na internističnem oddelku šempetrske bolnišnice odkrili 20 bolnikov, ki so bili pozitivni na novi koronavirus, vse so že premestili na covidni oddelek. Zbolelo je tudi 15 zaposlenih v zdravstveni negi, pet obolelih je tudi med nezdravstvenimi delavci, dva pa sta iz vrst tamkajšnjih zdravnikov.

Večina bolnikov, pri katerih so odkrili okužbo z novim koronavirusom, ima asimptomatsko obliko bolezni oziroma le nekaj blagih znakov bolezni.

"Zelo si želimo, da bi bila okužba že omejena. Prav zato smo naredili strogo ločitev kadra, ki ostaja v beli coni bolnišnice, da ne bi prišlo do mešanja kadra med belo in sivo cono. Zato tudi testiramo vsak drugi dan vse bolnike na internističnem oddelku kot tudi vse tamkaj zaposlene, prav tako takoj testiramo tiste, ki dobijo povišano telesno temperaturo in okuženega takoj premestimo na covid oddelek," je v izjavi povedala strokovna direktorica šempetrske bolnišnice Dunja Savnik Winkler.

Zaradi manjšega števila razpoložljivega strokovnega kadra je bila potrebna reorganizacija dela v bolnišnici. Okrepiti so morali število zaposlenih v zdravstveni negi na covidnem oddelku zaradi večjega števila bolnikov. Internistični oddelek je trenutno zaprt za nove bolnike, ki bi potrebovali sprejem v bolnišnico.

"Potreben bo še vsaj teden dni, preden se bodo oddelki v petem nadstropju bolnišnice sčistili, da bomo nato prihodnji teden lahko nadaljevali z normalnim delovanjem," je povedala strokovna direktorica.

Vse kirurške bolnike iz internističnega oddelka so prav danes prestavili v šesto nadstropje bolnišnice. Tako so sprostili nekaj medicinskih sester, ki so jih začasno prerazporedili na covid oddelek.

"Čeprav zdravniki ostajamo bolj zdravi kot je trenutno ostalo osebje, se je operativna dejavnost skrčila zgolj na urgentne operacije. Tako naj bi bilo vsaj teden dni, zato smo vse naročene bolnike za druge operacije že obvestili, da bodo prejeli nov datum operacije. Odpovedali smo tudi vso nenujno diagnostiko, na nivoju specialistične ambulantne dejavnosti ta teden ne bomo imeli popoldanskega dela, nasploh se bo zmanjšalo tudi število ambulant," je predstavila bolnišnično delo Savnik Winklerjeva.


STA
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
29.07.2021
18°C / 34°C
petek
30.07.2021
18°C / 33°C
sobota
31.07.2021
19°C / 33°C