LAVRIČEV TRG Z DODATNO ZANIMIVOSTJO

Četrtek, 14. januar 2021

Na Lavričevem trgu v Ajdovščini se je uresničila še ena izmed vizualnih podob, s katero dopolnjujeJo prenovo mestnega jedra. Okna in vhod v trgovinico Fama so grafično opremljena s tihožitjem različnih prehrambenih izdelkov in dopolnjena s slovenskimi pregovori o hrani. Podobo je zasnovala domačinka Tea Goljevšček iz kreativne agencije Disisdis, za tisk je poskrbela tiskarna GK Grafika.

Pobudo ajdovske občine o enoviti podobi mestnega jedra, s katero so okna trgovine na trgu oplemenitena s poslikavami živil in slovenskih pregovorov, je podprlo tudi podjetje Fama. Mestno jedro je tako z grafiko pridobilo enovito in skladno podobo prenovljenega trga. Grafična podoba prehrambenih izdelkov z motivom FAMA tihožitja in pregovorov naznanja, da gre za živilsko trgovino. Podoba je minimalistična, a kljub temu zračna, za kar poskrbijo večje površine bele barve, je pojasnila oblikovalka Tea Goljevšček. Kot pika na i je na vsaki okenski površini dodan še slovenski pregovor, povezan s hrano, ki govori o bogatem besednem zakladu in dragoceni kulturni dediščini.

Prikupna podoba oken trgovine je še dodatna poživitev za prenovljen Lavričev trg.Vir: Občina Ajdovščina

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
16.01.2021
-5°C / 8°C
nedelja
17.01.2021
-6°C / 7°C
ponedeljek
18.01.2021
-4°C / 8°C