NEDELJSKA RAZGLEDNICA IN DRUGE NOVOSTI

Četrtek, 14. januar 2021

Uredništvo Primorskega vala tudi letos načrtuje nekaj programskih sprememb, s katerimi se prilagajamo željam in potrebam naših poslušalcev. Letos bomo v luči korona krize preoblikovali nekaj naših vsebin, še zlasti tistih, ki temeljijo na javnih prireditvah, množičnih dogodkih in sorodnih vsebinah. Med drugim bomo dosedanji ožji pomen kulturnih vsebin razširili na vse barve te človekove dejavnosti. Več poudarka bomo namenili kulturni in naravni dediščini, etnološkim posebnostim, kulturi gibanja in zdravega načina življenja, ustvarjalnosti mladih, hortikulturi in s tem povezani samooskrbi.
Skrbno bomo spremljali možnosti ponovne oživitve javnih kulturnih prireditvah, dotlej pa bomo gostili posameznike, ki ustvarjajo odmaknjeni od javnega življenja.

Kot vsako leto bo novo obliko dobila tudi nedeljska dopoldanska oddaja, ki bo nosila naslov Nedeljska razglednica. Tudi letos bomo naše kraje in poudarek tokrat namenili tistim vsebinam, za katere se je doslej izkazalo, da pritegnejo največ vaše pozornosti. V oddaji bomo odkrivali in predstavljali skrite naravne bisere, ljudske šege in običaje, tehnično kulturno dediščino. Oddaja bo izpostavljala posameznike, ki se trudijo, da dediščina ne izginja, hkrati pa bo kritična do odgovornih, ki jo po nepotrebnem zanemarjajo. Prva letošnja oddaja je nastala na pobočju Kojce. Med drugim bomo spoznali obnovljen hudičev rob.

Posnetek - o Hudičevem robu

Podali pa se bomo tudi v imenitni, skoraj pozabljeni svet Zakojške grape.

Posnetek - utrinek o Zakojški grapi

Nedeljska razglednica bo obiskovala različne slovenske kraje, ne glede na njihovo organiziranost znotraj krajevnih skupnosti. Zelo bomo veseli vaših pobud, pa tudi drobnih sporočil in morebitnih fotografskih utrinkov, če se boste na našo pobudo podali na priložnostni izlet.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.03.2021
0°C / 15°C
petek
05.03.2021
5°C / 14°C
sobota
06.03.2021
4°C / 12°C