ČRNOVRŠKA INVENTURA SE SELI NA SPLET

Sobota, 16. januar 2021

V Črnem Vrhu nad Idrijo Kulturno umetniško društvo Sloga že več kot 35 let vsako leto organizira  tradicionalno Inventuro. Gre za prireditev, na kateri se sprehodijo skozi kroniko minulega leta, dogodke pa dopolnijo s pesmijo in humornimi vložki.


Organizatorji so se odločili, da bodo tokratni pregled leta zaradi trenutnih ukrepov preselili na splet, vseeno pa bodo ohranili vsakoletne vsebine, novost pa bo priznanje Zlati rog leta.

Gre za priznanje posamezniku ali društvu, ki je v preteklem letu s svojim delom ali dosežkom pripomoglo za prepoznavnost kraja ali pa je poskrbelo, da se imajo vsi, ki tam živijo še boljše. Letos bodo zmagovalca izbrali člani upravnega odbora KUD Sloge, v prihodnjih letih pa bodo zmagovalca z glasovanjem določili vsi člani društva.


Prireditev bo razdeljena v tri dejanja; prvo se bo zgodilo danes ob 8. uri, drugo pa ob 20. uri. Zadnje dejanje, na katerem bodo podelili sploh prvo priznanje Zlati rog leta, bo v nedeljo ob 20. uri.


Ustvarjalci KUD Sloge obljubljajo prijeten konec tedna, Inventuro 2020 pa si boste lahko ogledali na Facebook strani KUD Sloge in na spletni strani www.crnivrh.eu.


Maja Petrovčič


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.03.2021
0°C / 15°C
petek
05.03.2021
5°C / 14°C
sobota
06.03.2021
4°C / 12°C