V TOLMINU NA VOLJO TRŽNO STANOVANJE

Sobota, 16. januar 2021

Na Občini Tolmin se v okviru razpoložljivega stanovanjskega fonda še naprej trudijo izvajati različne ukrepe za ureditev razmer na stanovanjskem področju in pomagati občanom pri reševanju stanovanjske problematike. 

Da bi pomagali tistim, ki so aktivni pri reševanju stanovanjskega vprašanja, so lani objavili prvi javni razpis za dodeljevanje pomoči pri stanovanjskih naložbah v občini Tolmin, v katerem je bilo na voljo 50 tisoč evrov. Ker je bilo zanimanje veliko, bo za sofinanciranje stanovanjskih naložb v letih 2021 in 2022 na voljo še več sredstev, vsako leto 125 tisoč evrov. 

Prav tako je Občina Tolmin lani drugič po letu 2018 uspešno zaključila razpis za dodelitev dveh namenskih stanovanj v najem mladim. Lani so v najem ponudili tudi eno tržno stanovanje, na razpis pa so presenetljivo dobili samo eno prijavo. 

Ker je zanimanje za stanovanja v Tolminu sicer še vedno veliko, so tudi v tem mesecu na Občini objavili razpis za še eno tržno stanovanje. Primerno je za dve do tri osebe, razpisni rok pa je odprt do petka, 29. januarja. Stanovanje je veliko 39,72 kvadratnih metrov, je delno prenovljeno in neopremljeno. Vseljivo bo takoj po dokončnosti prednostne liste, predvidoma v mesecu marcu, najemnina, ki jo prosilec za posamezno stanovanje lahko ponudi, pa znaša od 198,60 do 270,00 evrov mesečno. Več informacij je na voljo tudi na spletnih straneh občine. 


Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.03.2021
0°C / 15°C
petek
05.03.2021
5°C / 14°C
sobota
06.03.2021
4°C / 12°C