LETOS ZAČETEK GRADNJE VEČNAMENSKEGA OBJEKTA V ŠPORTNEM PARKU BRAJDA

Torek, 23. februar 2021
Predvidoma letos poleti se bo v Športnem parku Brajda v Tolminu začela gradnja večnamenskega objekta s tribunami. Gre za eno največjih investicij občine Tolmin v tem času, vsekakor pa za največjo investicijo s področja družbenih dejavnosti, s katero se bo zaokrožilo večletno urejanje športnega parka Brajda.

Projekt je zasnoval arhitekt Tomaž Krušec, ki je med drugim tudi idejni oče nacionalnega nogometnega centra na Brdu pri Kranju. Idejna zasnova celotnega športnega parka Brajda je bila narejena v sodelovanju z različnimi deležniki in uporabniki športnega parka. Ta je sicer v zadnjih letih že pridobil več novosti, prenovljena je bila atletska steza, zgrajen kolopark, trenutno je v delu namakalni sistem na nogometni zelenici.

Kot pove župan Uroš Brežan, bo na Brajdi kmalu zrasel objekt, ki bo mestu v ponos, hkrati pa bo predvsem športnikom prinesel tudi dodatno možnost za večje ambicije ter tako nogometašem kot  atletom in drugim omogočal tekme na višjem nivoju.

Izjava Uroš Brežan 1

Spodnji del objekta pod pokritimi tribunami bo na 530 kvadratnih metrih obsegal štiri garderobe, sobe za sodnike, sejno sobo, skladišči za opremo, delavnico, pralnico, kotlovnico ter javne sanitarije.

Konec januarja je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, trenutno na občini pripravljajo vse potrebno pred objavo razpisa za izbiro izvajalca. Kakšna je sicer vrednost investicije in kdaj se bo gradnja pričela?

Izjava Uroš Brežan 2
Simona Skočir

Izjava Uros Brezan 1
Izjava Uros Brezan 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.03.2021
0°C / 15°C
petek
05.03.2021
5°C / 14°C
sobota
06.03.2021
4°C / 12°C