ČE SE LANSKA SEZONA PONOVI, RIBIŠKA DRUŽINA TOLMIN NE BO PREŽIVELA

Petek, 05. marec 2021

Pred kratkim smo že poročali o težavah podjetja Faronika, v katerem so se zaradi epidemije soočili  s kar 80-odstotnim upadom prodaje. V velikih težavah pa je tudi lastnica podjetja, Ribiška družina Tolmin, ki je prav tako lani zabeležila eno najhujših sezon v več kot 70-letni zgodovini. Tudi novo sezono, ki se pričenja 27. marca, zaenkrat pričakujejo v veliki negotovosti.


Epidemija je Ribiški družini Tolmin v lanski sezoni povzročila predvsem izpad prihodka z vidika turističnega ribolova. Na sezono so se pripravili kot vsako leto, potem pa so se zaradi epidemije začele vrstiti omejitve. V poletnih mesecih je bilo sicer nekoliko boljše, vseeno pa ne toliko, da bi lahko nadoknadili izgubljeno v spomladanskih in jesenskih mesecih. Kakšen je bil izpad prihodka? Predsednik Ribiške družine Tolmin Milan Berlot.

Izjava Milan Berlot 1

Berlot še dodaja, da so zato, čeprav so že na začetku epidemije preventivno zategnili pas, morali najeti kredit v višini 60 tisoč evrov, da so lahko med drugim poskrbeli tudi za vložek rib po ribogojno gojitvenem načrtu.

Pred vrati pa je že nova ribiška sezona, začela se bo 27. marca. Pričakujejo jo v veliki negotovosti, doda predsednik Milan Berlot.

Izjava Milan Berlot 2


Simona Skočir 

Fotografija: RD Tolmin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
10.04.2021
5°C / 15°C
nedelja
11.04.2021
10°C / 13°C
ponedeljek
12.04.2021
11°C / 14°C