V ZVEZI KLUBOV ZDRAVLJENIH ALKOHOLIKOV SLOVENIJE ODPIRAJO VRATA VSEM, KI SO V STISKI

Petek, 05. marec 2021

Zveza klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije, ki ima sedež v Tolminu, je nastala predvsem z namenom, da pomaga posameznim včlanjenim društvom pri njihovih naporih za nadaljnjo rehabilitacijo vseh članov ter jim nudi vso možno strokovno in organizacijsko pomoč. Poleg tega, da združujejo društva zdravljenih alkoholikov, si prizadevajo tudi ozaveščati javnost o zdravem načinu življenja brez škodljive rabe psihoaktivnih snovi ter izvajajo različne preventivne dejavnosti.

V zadnjih mesecih je bilo njihovo delovanje zaradi različnih ukrepov nekoliko okrnjeno, hkrati pa se je tudi na področju prekomernega uživanja alkohola pojavilo več stisk. 

Ob tej priložnosti zato vse, ki pri sebi ali svojih bližnjih opažajo prekomerno uživanje alkohola, vabijo, da stopijo z njimi v stik in ne pustijo, da zmagata strah in sram pred tem, kaj bodo rekli drugi, ampak da zmagata pogum in želja po boljšem življenju.

Podrobneje o delovanju in aktivnostih zveze v pogovoru s Tejo Kumar, strokovno vodjo programov.


Simona Skočir

Pogovor s Tejo Kumar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
11.04.2021
5°C / 15°C
ponedeljek
12.04.2021
10°C / 13°C
torek
13.04.2021
11°C / 14°C