V AJDOVŠČINI BODO PRENOVILI MESTNO TRŽNICO

Sobota, 06. marec 2021

Občina Ajdovščina se je odločila za prenovo pokritega dela mestne tržnice. Projekt prenove je prijavila na razpis LAS Vipavska dolina in za investicijo, vredno 208.000 evrov, pridobila skoraj dve tretjini nepovratnih sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. vodja oddelka za gospodarstvo in razvojne zadeve Občine Ajdovščina Janez Furlan.Posnetek Janez Furlan 1Po prenovi, ki bo ponujala boljše pogoje tako za prodajalce kot kupce, pričakujemo, da se bo povečalo število prodajalcev ter s tem tudi ponudbe lokalnih izdelkov in pridelkov.

S prenovo bodo potekale tudi aktivnosti za spodbujanje potrošnje, obenem pa tudi za spodbujanje pridelave in predelave kmetijskih pridelkov in izdelkov. Janez Furlan:Posnetek Janez Furlan 2Ob novih pokritih prostorih za neposredno prodajo pridelkov in izdelkov bo prenovljen tudi spletni portal Virtualne tržnice, ki bo ponujal bistveno več vsebin kot doslej. Ponudbi in povpraševanju bosta dodana dva vsebinska sklopa - novičarski, ki bo zanimiv predvsem za potrošnike, ter izobraževalni, katerega vsebine bodo ponudile nova znanja s področja trženja in spodbujale domače ponudnike k bolj podjetniškemu pristopu k prodaji svojih pridelkov. Projekt naj bi zaključili še letos.STA 


Foto: Občina Ajdovščina


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
11.04.2021
5°C / 15°C
ponedeljek
12.04.2021
10°C / 13°C
torek
13.04.2021
11°C / 14°C