SPET V ŠOLO!

Nedelja, 07. marec 2021

Jutri se v šole vračajo tudi dijaki prvih treh letnikov srednjih šol, ki so se do zdaj izobraževali na daljavo, vendar ne vsi hkrati. Po modelu C se jutri v šolske klopi vrača prva polovica dijakov, druga polovica se bo šolala na daljavo, naslednji teden pa se zamenjajo. Podatke so zbrale Metka Rupnik, Simona Skočir in Ana Štokelj.

Na Gimnaziji Jurija Vege Idrija bodo jutri prvi stopili v šolo vsi prvi letniki gimnazije in 1. letnik programa mehatronik operater ter 2. in 3. letnik strojnega tehnika, dijaki 1. letnika strojnega tehnika pa še ne, ker so še na praktičnem usposabljanju pri delodajalcih. In kateri dijaki se bodo v šolo vrnili teden zatem? Ravnateljica Karmen Vidmar.

Izjava Karmen Vidmar

Kot je še poudarila ravnateljica Vidmarjeva, so zagotovili tudi vse potrebno za upoštevanje priporočil NIJZ in odlokov vlade.

Na Gimnaziji Tolmin se ta teden v šolo vračajo dijaki 1. in 3. letnika, naslednji teden pa bodo v šolske klopi sedli dijaki 2. in 4. letnika. Tudi na Gimnaziji Tolmin bodo pouk organizirali v skladu z vsemi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Ravnateljica Branka Hrast Debeljak še doda, da čeprav je pouk na daljavo potekal zelo uspešno, se vrnitve k pouku vsi veselijo in večjih težav ne pričakujejo. Tudi sami dijaki so pohvalili pripravljenost učiteljev, ki so jim bili vedno na voljo za dodatne razlage, prav tko je ravnateljica zadovoljna tudi z dobrim delom dijakov.

Tudi na Škofijski gimnaziji Vipava se bodo jutri v šolo vrnili vsi dijaki prvih letnikov, naslednji teden bo sledila zamenjava, na šoli pa vseskozi ostajajo maturanti. Pouk na šoli bo, kot običajno, potekal v matičnih učilnicah, vsak letnik v svojem nadstropju. »Da bi zagotovili čim bolj varno okolje, se učitelji redno testiramo, kmalu bomo tudi cepljeni. Vsem dijakom, ki bivajo v dijaškem domu, bomo prihodnji teden omogočili hitro testiranje v Vipavi. Zaradi poostrenih razmer v Italiji sproti preverjamo, kako bo s prihodom dijakov in dijakinj iz zamejstva. Čeprav smo s potekom pouka na daljavo zelo zadovoljni, smo veseli, da bo vsak teden vsaj del učencev v šoli in bo socialna bližina dala novega zagona dijakom in dijakinjam ter učiteljem.«  pravi pomočnik ravnatelja Škofijske gimnazije Vipava, Alojz Grahor.


Foto: Tako je bilo že spomladi (GJV Idrija)

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
10.04.2021
5°C / 15°C
nedelja
11.04.2021
10°C / 13°C
ponedeljek
12.04.2021
11°C / 14°C