ELEKTRONSKA SPLETNA REVIJA BURJAČ

Nedelja, 07. marec 2021

Elektronska spletna revija Burjač je še eden izmed zelo uspešnih projektov Lavričeve knjižnice Ajdovščina, ki povezuje izkušene avtorje, pa tudi začetnike, ki brusijo svoj talent in lastno ustvarjalno pot.
Spletna revija Burjač je pod okriljem Lavričeve knjižnice Ajdovščina prvič izšla decembra  2017, kot spletna revija, ki vsebuje kratke zgodbe. A ideja zasnove revije ni ostala le pri tem, temveč se je nekoliko nadgradila in danes v njej poleg proze najdemo tudi poezijo in še mnoge druge stvari. Zamisel o spletišču Burjač sta podprli tudi ustanoviteljici Lavričeve knjižnice, občini Ajdovščina in Vipava. Več o sami ideji za nastanek Spletne revije Burjač direktor Lavričeve knjižnice Ajdovščina, Artur Lipovž.


Izjava Artur Lipovž o ideji za nastanek


Spletna revija Burjač iz leta v leto raste, tako v smislu novih avtorjev kot tudi na področju obiskov spletišča. Prav leto 2020 je bilo najbolj uspešno, saj si je po podatkih Lavričeve knjižnice Burjač  ogledalo kar 5855 obiskovalcev, ki so lahko izbirali med mnogimi čudovitimi  prispevki, fotografijami in tudi zvočnimi posnetki. Spletišče Burjač je primerno tudi za slepe in slabovidne, saj vsebuje tudi zvočne posnetke objavljenih zgodb.
Lavričeva knjižnica Ajdovščina z Burjačem piše uspešno zgodbo, ki postaja tudi na mednarodnem področju vse bolj prepoznavna. Več o Burjaču pa v torkovi kulturni oddaji.


Naj omenimo še novost. S tem tednom bomo v jutranjih urah na Primorskem valu poročali tudi kje vse se bo potepala Potujoča knjižnica na Vipavskem.Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
11.04.2021
5°C / 15°C
ponedeljek
12.04.2021
10°C / 13°C
torek
13.04.2021
11°C / 14°C