TOLMINSKA SEJA (MED DRUGIM) DALA NAGRAJENCE IN NOVE OBETE ZA PARKIRANJE

Sreda, 07. april 2021

Svetniki občinskega sveta občine Tolmin so včeraj na seji na daljavo obravnavali več za delovanje občine pomembnih točk. Sprejet je bil predlog zaključnega računa za lansko leto, po katerem je na občinskem računu ob koncu leta ostalo 1,4 milijona evrov.

Svetniki so nato Komunali Tolmin dali dovoljenje za zadolževanje, pritrdili pa so tudi Branku Veliščku, direktorju Zavoda za kulturo, šport in mladino. Omenjenemu zavodu so spremenili ustanovni akt, v katerega so vnesli dodatne dejavnosti ter omogočili razdeljevanje finančnih sredstev na osnovi pogodbe o neposrednem financiranju.

Sprejet je bil tudi pravilnik o izredni pomoči gospodarstvu, s katerim bo Občina Tolmin s pomočjo razpisa krila nekatere stroške podjetij, ki so nastali v povezavi z epidemijo koronavirusa. Ukrep je občina pripravila v sodelovanju z obrtno zbornico, kot inovativnega ga je označilo tudi gospodarsko ministrstvo. Tolminskim podjetjem bo na voljo 50.000 €.

V nadaljevanju sta delovanje svojih zavodov svetnikom predstavila direktor Posoškega razvojnega centra Simon Škvor in direktor Javnega zavoda za turizem dolina Soče Vilijem Kvalič.  

Znani so tudi nagrajenci občine Tolmin za letošnje leto. Društvo veteranov SEVER Severne Primorske je prejelo plaketo za življenjsko delo ob 30-letnici osamosvojitve, Cvetka Jug za življenjsko delo na področju planinstva, Slavko Šorli pa za dolgoletno delo pri ohranjanju kulturne dediščine in uspešno prenašanje znanja na druge. Igorju Skočirju so se zahvalili za prostovoljno delo v enotah civilne zaščite, skupini ljudskih pevk Korenine pa za dolgoletno delo pri ohranjanju kulturne dediščine – ljudske pesmi.

Spremembe se obetajo tudi na parkirnih mestih v Tolminu, ki jih je v daljšem poročilu analizirala prometna študija. Včeraj sprejeti sklep občinski upravi večinoma nalaga pregled stanja in monitoring rabe parkirnih mest, zaenkrat pa konkretno spreminja zgolj režim parkiranja pred glasbeno šolo, kjer se bo poslej dovoljeno zgolj ustaviti in odložiti potnika. Sklep omenja tudi uvedbo plačljivega prometnega režima za blagovnico, za katerega se bo zagotovilo vso potrebno dokumentacijo.

Prometna je bila tudi zadnja točka, kjer so se svetniki seznanili s poročilom o umirjanju prometa v dolino Polog. Poročilo navaja, da je bilo poskusno zaprtje doline uspešno in ga velja ohraniti in nadgrajevati. Omejitev prometa bo veljala tudi letos, in sicer od 25. junija do 30. septembra, za avtodome vse dni v tednu, za osebna vozila pa med vikendi in prazniki v času od 8.00 do 19.00 ure, razen za imetnike dovolilnic. Javni prevoz bo po obljubi Zavoda dolina Soče organiziran najmanj v lanskem obsegu.

Primož Božič (povzeto po zapisu občine Tolmin) 

Foto: tolmin.si
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
11.04.2021
5°C / 15°C
ponedeljek
12.04.2021
10°C / 13°C
torek
13.04.2021
11°C / 14°C