S PROSTOVOLJSTVOM NAD OSAMLJENOST

Sreda, 07. april 2021

10. aprila 2021 se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca. V organizaciji Slovenske filantropije bo že dvanajsto leto zapored povezala številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom prostovoljskega prispevka k premagovanju osamljenosti. Zaradi ukrepov bodo akcije delno potekale na spletu, aktivnosti v živo pa bodo organizacije izvajale vse do konca meseca aprila. Aktivnosti bodo potekale v več kot 100 krajih. Med organizatorji so društva, vrtci, šole, krajevne skupnosti, občine, javni zavodi in posamezniki. Po vsej državi bo aktivnih več kot 350 organizacij in 10.000 prostovoljcev.

Tudi Primorski val se tradicionalno pridružuje tem aktivnostim, zato bomo s pomočjo objav in novic predstavili delo prostovoljcev na območjih, ki jih navadno že pokrivamo. Organizacije in posamezniki, ki so se odzvali povabilu slovenske filantropije, so že prejele naše povabilo k sodelovanju.

Iz društva upokojencev Kanal so nam že sporočili, da bodo glede na dane razmere njihove  prostovoljke Projekta "starejši za starejše" razveselile sokrajane in sokrajanke, ki bivajo po domovih za starejše s poslanimi vizitkami. Na ta simpatičen način jim želijo sporočiti, da niso pozabljeni, vizitke jim bodo tudi zmanjšale občutke osamljenosti. Zaradi varnosti bodo prostovoljke napisale vizitke doma. 

Tudi na Tolminskem se bo odvilo veliko aktivnosti, ki nam jih bo v kratkem predstavila Teja Poberaj, mentorica in koordinatorka prostovoljstva. Na tolminskem se bo aktivnostim pridružil tudi Center za otroke Mala hiša. Več informacij pa v prihodnjih dneh, ko pričakujemo tudi nove odzive našemu povabilu.  Filantropiji bo namenjen tudi del naše petkove oddaje Vemo in povemo.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
11.04.2021
5°C / 15°C
ponedeljek
12.04.2021
10°C / 13°C
torek
13.04.2021
11°C / 14°C