NA IDRIJSKEM INVESTICIJSKO LETO 2021

Sreda, 07. april 2021

Na območju idrijske občine je in še bo investicijsko zelo živahno leto. Zaključuje se gradnja novega vrtca v Spodnji Idriji, junija se bo pričela rekonstrukcija spodnjega dela tamkajšnje osnovne šole, v kratkem se bo pričela tudi investicija v novo knjižnico v idrijski osnovni šoli, večja gradbišča pa se bodo odprla tudi na cestah. Pred pričetkom so dela na Triglavski ulici in na več odsekih te ceste naprej proti Rebru in Dolam, v pripravi so razpisi za obsežne rekonstrukcije državne ceste, vključno z gradnjo kolesarskih povezav Mokraška vas – Spodnja Idrija in Likarica-Podroteja, ki bo večinoma financirana z državnimi sredstvi.

O tem se Metka Rupnik v prispevku pogovarja z idrijskim županom Tomažem Vencljem. Še prej pa bo pojasnil tudi, koliko občinskih proračunskih sredstev je že terjala letošnja zimska služba in kako je občina zadovoljna z njeno izvedbo.  


posnetek Tomaž Vencelj

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
11.04.2021
5°C / 15°C
ponedeljek
12.04.2021
10°C / 13°C
torek
13.04.2021
11°C / 14°C