DANES SLOVESNO OB ODPRTJU NOVEGA VRTCA V SPODNJI IDRIJI

Četrtek, 10. junij 2021

Danes so s priložnostno svečanostjo, ki so jo s pesmimi obogatili malčki in vzgojiteljice spodnjeidrijske enote Vrtca Idrija, z nagovori pa idrijski župan Tomaž Vencelj in ravnateljica v Nadja Brence, uradno odprli nov objekt vrtca v Spodnji Idriji. Vsaka taka pridobitev na področju vzgoje in izobraževanja je zelo pomembna, saj ne pomeni le vlaganja v objekte, ampak tudi v sedanje in prihodnje generacije otrok v kraju. 


Dogodka so se udeležili tudi člani idrijskega občinskega sveta, ravnateljice šol in direktorji drugih javnih zavodov v občini, predstavniki projektantskega podjetja in ekip, ki so delale na objektu, ter starši in krajani-sosedje vrtca. 


Foto: Le del udeležencev dogodka

Nov vrtec v Spodnji Idriji je 6-oddelčen; trije oddelki so namenjeni nižji in trije višji starostni skupini otrok, zato je zgrajen v dveh etažah. Poleg igralnic, telovadnice ter skupnih in upravnih prostorov je v objektu, med drugim, urejena tudi nova kuhinja za potrebe vrtca in šole ter velika pralnica, ki bo odslej služila vsem enotam Vrtca Idrija.

Nov spodnjeidrijski vrtec, ki je z davkom vred stal okoli 4,2 milijona evrov, je največja investicija občine na področju družbenih dejavnosti v zadnjih letih, kot pove tudi župan Tomaž Vencelj.


Izjava Tomaž VenceljFoto: V vrsto še za fotografe ...

Vodstvo, malčki in osebje vrtca pa so županu Tomažu Venclju pripravili še presenečenje. Podarili so mu pesem in torto za rojstni dan.
Nad gradbenimi deli pri novem vrtcu v Spodnji Idriji je bdel podžupan Branko Lapajne.


Izjava Branko Lapajne


Nadja Brence, ravnateljica vrtca Idrija, pod okrilje katerega sodi tudi enota v Spodnji Idriji, je novega objekta vrtca seveda zelo vesela.


Izjava Nadja Brence


Nov vrtec v Spodnji Idriji je obet, da bo kraj tudi v prihodnje živahen in družaben, kot pove predsednik spodnjeidrijske krajevne skupnosti Vojko Carl.


Izjava Vojko Carl


Slavko Erjavec je oče petletne Hane, ki obiskuje spodnjeidrijski vrtec, v času gradnje pa je sodeloval tudi pri izvajanju instalacijskih del v novem objektu vrtca.


Izjava Slavko Erjavec


In zdaj je prav, da besedo damo tudi Jerci in Hani. Stari sta pet let in sta obiskujeta vrtec v Spodnji Idriji. Komaj čakata, da se bodo prihodnji teden vselili v nov vrtec, se tam družili, igrali in kaj zanimivega izvedeli.


Izjava Jerca in Hana


Te dni pa so se že začela tudi gradbena dela na objektu bližnje osnovne šole v Spodnji Idriji, ki se dotika objekta vrtca. Šola bo s tem pridobila nekaj novih prostorov in novo jedilnico. Janja Habe, ravnateljica šole.


Izjava Janja Habe

 

Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
02.10.2022
14°C / 22°C
ponedeljek
03.10.2022
12°C / 23°C
torek
04.10.2022
10°C / 24°C