OBČINA AJDOVŠČINA NAČRTUJE POMEMBNE INVESTICIJE ZA STAREJŠE OBČANE

Ponedeljek, 14. junij 2021

Ena izmed večjih naložb, ki jo načrtujejo v Ajdovščini že v tem letu, je gradnja novega doma za starejše občane.  Dom starejših občanov Ajdovščina se pripravlja na kandidaturo  na razpisu ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, v okviru katerega bi lahko pridobili 100-odstotno sofinanciranje naložbe, ocenjene na 12 milijonov evrov. Ker se s sprejemanjem občinskega odloka o komunalnem opremljanju zemljišča in spreminjanju občinskega podrobnega prostorskega načrta mudi, so ajdovski občinski svetniki o tem odločali na korespondenčni seji. Rokov ne smejo zamuditi in župan Tadej Beočanin je prepričan, da bodo svoj del pravočasno opravili.


Izjava Tadej Beočanin 1V novi stavbi, ki bo zrasla tik ob obstoječi stavbi doma starejših občanov,  bo prostora za 150 starostnikov. Imel bo sodobno zasnovane prostore, skladne z normativi s področja socialnega in institucionalnega varstva, zagotavljal bo tudi vso potrebno opremo za popolno oskrbo starostnikov.
Priložnost občina vsekakor ne želi izpustiti iz rok in tudi župan Beočanin je tradicionalno optimističen.


Izjava Tadej Beočanin 2Sicer pa naj bi v Ajdovščini še pred tem zaživela druga investicija namenjena starostnikom. Kot smo že večkrat poročali, bo Dom upokojencev Nova Gorica v sodelovanju z občino v Ajdovščini vzpostavil enoto za zagotavljanja dnevnega varstva za starejše od 65 let. Za ta projekt so že lani na razpisu ministrstva za delo pridobili dobrih 670.000 evrov nepovratnih sredstev.

Sredstva za izgradnjo tako imenovane  Hiše dobre volje v Palah so v celoti zagotovljena, v okviru projekta je predvidena tudi nabava kombiniranega vozila za prevoz invalidnih oseb.Ivan Seljak/Ana Štokelj 


Foto: Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.05.2022
16°C / 30°C
torek
24.05.2022
15°C / 28°C
sreda
25.05.2022
14°C / 28°C