OBČINA AJDOVŠČINA PRIDOBILA VSA DOVOLJENA ZA GRADNJO NOVEGA DOMA STAREJŠIH OBČANOV

Sreda, 14. julij 2021
Dom starejših občanov Ajdovščina in Občina Ajdovščina sta v sodelovanju z ostalimi službami pridobila vso potrebno dokumentacijo za gradnjo novega doma starejših občanov Ajdovščina. S tem projektom se je DSO Ajdovščina prijavil tudi na aktualni razpis ministrstva za delo.

Občina Ajdovščina in DSO Ajdovščina sta v zadnjih mesecih pridobivala vsa potrebna dovoljenja za eno izmed večjih naložb na Ajdovskem in sicer za izgradnjo novega doma starejših občanov, ki je nujno potreben. V rekordnem času jima je le uspelo. Občina Ajdovščina je namreč v preteklem tednu pridobila še zadnjo potrebno dokumentacijo in sicer gradbeno dovoljenje, za 12-milijonsko investicijo, ki bo nudila vso potrebno opremo za popolno oskrbo starostnikov. DSO Ajdovščina je naložbo že prijavil tudi na aktualni razpis na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, iz katerega si na Ajdovskem obetajo 100% sofinanciranje investicije.
Z gradnjo novega doma starejših občanov želijo na Ajdovskem, na več kot 10.000 kvadratnih metrih zagotoviti sodobno zasnovane prostore za nudenje institucionalnega varstva za 149 starostnikov. Nova stavba bo v neposredni bližini obstoječega doma, v njej pa je predvideno, da bo šest splošnih bivalnih enot, ena manjša enota s petimi posteljami za začasne namestitve ter dve bivalni enoti za stanovalce z demenco oz. drugimi sorodnimi stanji. Ob uspešni kandidaturi si lahko nov dom starejših občanov v Ajdovščini obetajo že sredi leta 2023. 


Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.05.2022
16°C / 30°C
torek
24.05.2022
15°C / 28°C
sreda
25.05.2022
14°C / 28°C