PRAZNIK BO!

Ponedeljek, 26. julij 2021

Tudi v Kanomlji bo te dni živahno. Čeprav nekaj dni kasneje kot običajno bodo z dvema dogodkoma obeležili letošnji krajevni praznik, dogajanje pa organizirata KS Kanomlja in tamkajšnje turistično-kulturno društvo.


Kanomeljski organizatorji praznovanje krajevnega praznika pripravljajo v spomin na pomemben zgodovinski dogodek za kraj. 1.avgusta 1347 je namreč oglejski patriarh Bertrand izdal ukaz, s katerim je bila uresničena vrnitev že prej pridobljenih pravic in svoboščin kanomeljskim kmetom, ki so jim bile odvzete, ko je to območje na nasilen način prešlo v fevd bratov de Cucagna, ki sta imela svoj sedež na gradu Kozlov rob pri Tolminu. Krajevni praznik so vsa ta leta pripravljali na vikend sredi julija, negotove epidemiološke razmere pa so letos praznovanje pomaknile proti koncu julija. In kaj pripravljajo tokrat? Predsednik KS Kanomlja Gorazd Vončina.


izjava Gorazd Vončina


Sicer pa so se vsa leta doslej organizatorji v Kanomlji izkazali kot zelo dobri gostitelji. Na tradicionalnem prizorišču pred osnovno šolo v Srednji Kanomlji bodo tako jutri ponudili odmerek kulture, v petek pa glasbeno in družabno doživetje.  


Metka Rupnik

Foto: Iz časov, ko koronavirusa še nismo poznali (Gorazd Vončina).

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
12°C / 22°C
petek
24.09.2021
11°C / 21°C