NOVO VOZILO ZA PGD MOST NA SOČI

Torek, 27. julij 2021

Gasilci PGD Most na Soči so se minuli konec tedna razveselili novega gasilskega vozila GVC 16/25, ki bo nadomestilo dosedanje starejše in manjše vozilo.

PGD Most na Soči je bilo ustanovljeno leta 1890. Sestavlja ga okrog 115 članov, od najmlajših do veteranov, pokrivajo pa območje Mosta na Soči, Tolminskega in Kanalskega Loma, Idrije pri Bači in Slapa ob Idrijci. 

Novo gasilsko vozilo, ki so ga nestrpno pričakovali že dlje časa, jim bo vsekakor v pomoč pri različnih intervencijah, z njim pa bodo nadomestili dosedanje manjše vozilo. Predsednik društva Aleš Kovačič pove, da je polovico sredstev za nakup novega vozila prispevala občina Tolmin, 15 odstotkov je društvo prispevalo iz lastnih sredstev, predvsem iz prostovoljnih prispevkov, preostali del pa so pokrili iz požarne takse, ki se zbira na Gasilski zvezi Tolmin.

Za mostarske gasilce je bilo sicer lansko leto jubilejno, vendar 130. obletnice delovanja zaradi epidemije še niso uspeli obeležiti. Kot pove predsednik društva Aleš Kovačič, so lanskoletne načrte  premaknili v letošnjo jesen. Slavnostno gasilsko parado in uradno predajo novega gasilskega vozila načrtujejo v začetku oktobra.

Izjava Aleš Kovačič
Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
12°C / 22°C
petek
24.09.2021
11°C / 21°C