PRVI MULTIGOLF V SLOVENIJI NA LOKVAH

Sreda, 28. julij 2021

 V petek so na Lokvah odprli prvo igrišče za multigolf v Sloveniji. Razmeroma nova športna igra, ki združuje nogo golf, disk golf in park golf, je produkt finskega podjetja Spin18. Gre za veliko športno-turistično pridobitev za Lokve, ki bo nudila dodatno ponudbo na Trnovsko-Banjški planoti.  Idejo za umestitev multigolfa  so skupaj z Mestno občino Nova Gorica pomagali oblikovati tudi domačini. Odprtja igrišča so se tako med drugim udeležili predstavniki lokalnega okolja.
Pred mikrofon smo povabili podžupana Nove Gorice Simona Rosiča, ki poudarja pomen tovrstnih investicij v oddaljena območja Mestne Občine Nova Gorica.IZJAVA 1: Simon Rošič1Podžupan Mestne Občine nova gorica poudarja izjemen pomen pobude, ki so jo dali sami krajani, kar ustvarja dobre pogoje za ohranjanje dejavnosti na planotiIZJAVA 1: Simon Rošič2


Multigolf igrišče je uredilo podjetje PAR2PAR. Pri urejanju so se prilagodili lokalnemu terenu, je povedal Aleksander Savnik, vodja prodaje pri podjetju PAR2PAR. Z igriščem pa bo upravljal Javni zavod za šport Nova Gorica, pod vodstvom Sebastjana Arčona.  
 S svojo prisotnostjo na odprtju so podporo novemu multigolf igrišču izkazala tudi športna imena, in sicer nogometni trener Miran Srebrnič, disk golf igralca Svit Savnik in Boštjan Babič, kajakaš Tine Kancler, kanuist Nejc Polenčič, nogometašica Gaja Bizjak, bivši nogometni reprezentant Matej Rožič Mavrič ter igralca nogo golfa Matija Brodnjak in Roni Dovžak.

Do 6. avgusta 2021 bo uporaba multigolf igrišča brezplačna, po tem pa bo vstopnina za eno osebo z enim rekvizitom 5 evrov, otroci do 10 leta bodo lahko multigolf igrali brezplačno.


Špela Velikajne

Simon Rosic1
Simon Rosic2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
12°C / 22°C
petek
24.09.2021
11°C / 21°C