ZANIMANJE ZA IZDELKE IZ OVČJE VOLNE SPET OŽIVLJA

Sreda, 28. julij 2021

Hotel Cerkno je bil prizorišče prve iz niza načrtovanih delavnic Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica v okviru projekta WOOL (Wool as Outstanding Opportunity for Leverage), ki ga sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Je transnacionalni projekt, ki se izvaja v okviru Jadransko-jonskega programa sodelovanja. Delavnica, ki se je osredotočala na razvoj in trženje izdelkov iz slovenske ovčje volne, je bila zelo dobro obiskana, saj so udeleženke prišle iz različnih koncev Slovenije, tudi z Idrijskega in Cerkljanskega.


Delavnico je vodila dr. Jana Vilman, specialistka za design management turističnih destinacij in razvoj skupnosti preko certifikacijske sheme Izvorno slovensko.

Udeleženke so se s svojimi rokodelskimi izdelki, ki so jih prinesle s seboj na delavnico, predstavile skozi zgodbe, ki so spremljale nastajanje njihovega izdelka. Skozi komentarje in predavanja so pridobile kar nekaj strokovnih napotkov za izboljšanje videza, embalaže in ponudbe izdelkov. Na delavnici so iskale tudi načine, kako v tradicionalne volnene izdelke vključevati sodobnost izdelka in embalaže, saj je spodbujanje lokalnih proizvajalcev v tej smeri zelo pomembno za uspeh na trgu. Za uvod v dogodek Larfa art Cerkno 2021 – 2. Festival lesa in rokodelstva pa so spregovorile tudi o temi volna in interier. Volna in volneni izdelki imajo v Sloveniji sicer dolgo tradicijo, dediščina volnenih izdelkov je kar globoko zakoreninjena v našem prostoru, vendar pa se ta dediščina nenehno spreminja in tudi na novo ustvarja z novimi vzorci in kombinacijami z drugimi naravnimi surovinami.


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
12°C / 22°C
petek
24.09.2021
11°C / 21°C