ZAČELO SE JE OCENJEVANJE V AKCIJI "MOJA DEŽELA, LEPA IN GOSTOLJUBNA

Četrtek, 29. julij 2021

26. julija se je s prvimi ogledi sodelujočih destinacij na terenu začelo letošnje jubilejno, že 30. tekmovanje Moja dežela-lepa in gostoljubna, ki poteka pod okriljem Turistične zveze Slovenije, častni pokrovitelj pa je predsednik države Borut Pahor. Med prijavljenimi tudi turistični kraji oziroma točke z območja Kobariškega, Ajdovskega in Vipavskega.

Vse od 26. julija do 26. avgusta letos bodo strokovne ocenjevalne komisije obiskovale in ocenjevale slovenska mesta, kraje, kampe, glampinge in druge destinacije, prijavljene na letošnje tekmovanje Moja dežela-lepa in gostoljubna.

Tekmovanje pod tem imenom poteka že 30 let, v resnici pa je precej starejše. Prvo je potekalo že leta 1968, ko je Turistična zveza Slovenije izbirala »najbolj prizadeven turistični kraj« in orala ledino na tem področju na Slovenskem.

Na tekmovanje so se v različnih kategorijah prijavile tudi nekatere destinacije iz naše regije. V kategoriji srednje velikih mest se bo za čim boljšo oceno strokovne komisije potegovala Ajdovščina, Vipavski Križ tekmuje v kategoriji izletniških krajev, gozdna vasica Theodosius iz Vrhpolja pa v kategoriji glampingov. Kobarid tekmuje za čim boljšo uvrstitev v kategoriji turističnih krajev, kamp in glamping Koren iz Kobarida pa v kategoriji kampingov oziroma glampingov.

Ob ocenah komisije bodo o uvrstitvah pomembno odločali tudi glasovi obiskovalcev spletne strni Turistične zveze Slovenije, kjer bodo ves avgust lahko glasovali za NAJ lepše in NAJ gostoljubnejše slovenske destinacije po njihovi izbiri. Vsak dan bo mogoče oddati en glas v vsaki posamezni kategoriji.

Najboljše in najgostoljubnejše destinacije v Sloveniji bodo razglasili na Dnevih slovenskega turizma, ki bodo med 11. in 13. oktobrom v Postojni.

Metka Rupnik

Foto: Jure Makovec

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
12°C / 22°C
petek
24.09.2021
11°C / 21°C